Heterofobi imaju jači lobi

Vrijeme:59 sec

Zagreb PRIDE je 2012. godine u svom je promotivnom videu spalio heteroseksualni par prikazan kao Barbie i Ken. Čin spaljivanja dogodio se “u snu” djevojčice koja je bila glavni egzekutor najpopularnijeg hetero para na svijetu. Taj čin brutalnog nasilja i zlouporabe djeteta prošao je bez većih osuda, iako je pokazao neskrivenu mržnju prema heteroseksualnosti i različitosti već je samo sklonjen, a pažnja javnosti prebačena.
Spot je povučen uz jasnu poruku: “Uvažavamo razmišljanja i kritike pripadnika i pripadnica LGBT zajednice o video spotu te smo samo zbog vas odlučili povući spot”, poručili su Matea Popov i Marko Jurčić u ime Zagreb Pridea.”

“Stvar je interpretacije. Djevojčica u spotu sanja, proživljava nešto što se događa, i pokazuje odustajanje od nametnutih normi. Kad se probudi, sretna je u svojoj obitelji i odbacuje igračke koje simboliziraju nametnuto”, pojašnjava Jurčić. Majka djevojčice iz spota nije željela davati izjave, a niti otac, novinar Željko Peratović.

Ukratko – bez javne isprike heteroseksualnoj većini.

Kako je prošla prijava D.Pilsela pravobraniteljici za djecu nemamo podataka, ali politika dvostrukih mjerila ovih je dana eksplodirala i vrijeme je da dobije svoj epilog.

Idemo po redu. Zaustavite teror heterofoba.

Vedrana Spadoni Štefanić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)