Izvor iz vrha HDZ-a: Mnogi će biti iznenađeni činjenicom da im je broj prikupljenih potpisa znatno veći od broja dobivenih glasova

Vrijeme:1 min, 20 sec
Dobro upućeni u zbivanja u vladajućim redovima svjedoče kako HDZ nikada nije bio do te mjere podijeljen kao što je danas, a istodobno i Miro Kovač, ali i Andrej Plenković, nastoje ostaviti dojam da je situacija u stranci stabilna. 

 

– Stanje je i dalje turbulentno, Plenković više ne razgovara ni s kim tko se usudio dati potporu Kovaču, a posebno mu je ‘na piku’ Milijan Brkić s kojim je ušao u žestoki konflikt, potvrdio je izvor blizak vrhu HDZ-a u razgovoru za Dnevno.hr.

Istodobno, Kovačev se blok tiho stabilizira i formira.

Početnom se trojcu, nedugo nakon formiranja, pridružio aktualni Plenkovićev zamjenik Milijan Brkić a na koncu i potpredsjednik HDZ-a I bivši minister, Tomislav Tolušić..

Potporu trojcu Kovač, Penava, Stier dala je i obitelji Tuđman te čitav niz utemeljitelja HDZ-a, uključujući i nekadašnje Tuđmanove ministre: Andriju Hebranga, Milana Kovača i Ljilju Vokić.

Bez obzira na ankete koje Andreju Plenkoviću daju znatnu prednost pred Kovačem, dobar dio poznavatelja prilika u HDZ-u sklon je vjerovanju kako Plenković nema previše razloga za optimizam.

– Europski i predsjednički izbori su pokazali što članstvo misli, a to što Plenković likuje radi medijskih anketa koje mu daju potporu, ali i zbog tih silnih javnih podupiratelja, ne znači apsolutno ništa. Na koncu bi se mnogi, koji zaboravljaju činjenicu da se izbori održavaju na načelu “jedan član, jedan glas” mogli iznenaditi činjenicom da im je broj prikupljenih potpisa znatno veći od broja dobivenih glasova, znakovito zaključuje izvor iz vrha HDZ-a, dodajući kako su ”europski i predsjednički izbori pokazali što članstvo HDZ-a misli”.

 

H. Krmpotić/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)