PRIOPĆENJE HRS-A: Kad nemaš neprijatelja, izmisli ga!

Vrijeme:2 min, 59 sec
Lokalni izbori u Mostaru održani su posljednji put prije 12 godina. Grad je od tada u svojevrsnoj disfunkciji i autodisfunkciji. Posebice kada se radi o stvarima u gradu koje ne funkcioniraju (npr. odlaganje smeća) onda je alibi ”nema gradskog vijeća”.

 

U tom problemu što nema gradskog vijeća nitko ne vidi vlastiti propust, već je to propust nekih drugih, neimenovanih. Na taj se način, još uvijek najveća hrvatska stranka u BiH, HDZ BiH priprema lokalne izbore u gradu Mostaru. No, s kojim programom? Istim onim s kojim već godinama izlazi i na parlamentarne izbore. Program utemeljen na uveličavanju stvarnog ”nacionalnog neprijatelja” gdje on postoji, a tamo gdje on ne postoji, na stvaranje istog. Svrha je jasna! Tobožnja homogenizacija hrvatskog biračkog nacionalnog tijela i proglašavanje izdajnicima svih onih koji se usuđuju misliti drugačije.

Kad realni nacionalni neprijatelj Hrvata u Mostaru ne postoji, onda ga treba izmisliti. S tim u vezi ovih dana su se u Mostaru pojavili plakati i grafiti protiv oba sijamska HDZ-a, sa i bez brojeva. Sudeći po „stožernim“ komentarima na društvenim mrežama i Internet portalima, kažu „autori aktivisti HRS-a“.

Evo mi uzvraćamo: autori istih su upravo iz jednog ili oba HDZ-a. Još se sjećamo uvredljivih napisa na Žovnici, kada je omladina vječnog koalicijskog partnera SDA pisala uvredljive poruke Bošnjacima. Svi oni koriste isti recept. Stvaranje imaginarnih neprijatelja i izdajnika. Taj imaginarni neprijatelj kao smokvin list bi trebao prikriti sve nesposobnosti i disfunkciju hadezeovih vlasti koja se jasno iščitava kroz krizu zdravstva, školstva, demografije, i dr. gotovo svih najbitnijih, vitalnih sastavnica jednog društva.

Gdje su naučili tu školu? Pa naravno u Kumrovcu. To su odlike totalitarnih režima koji su silom došli na vlast, silom ju održavali i na kraju silom i nestali. Karakteristika tih sustava je stalno traženje potencijalnih neprijatelja, a ukoliko ih nema, onda ih izmisle oni sami. Njemački novinar Karl-Peter Schwarz je rekao: ”u Hrvatskoj je početkom 1990. ih došlo do promjene političkog sistema, ali ne i političke elite”. Isto se dogodilo i u BiH. Na čelu stranaka s hrvatskim nacionalnim predznakom su oni koji su još i kad je Domovinski rat počeo bili dio komunističke partije, reformista, liberala itd, pa su u privatnim razgovorima prigovarali hrvatskim braniteljima otpor ”našoj armiji”, a kad je ”naša armija” neočekivano poražena, promijenili su dres i nastavili igrati istu taktiku u pobjedničkoj momčadi.

HRS će na izborima nastupiti samostalno. Ni pod kakvom krinkom HNS-a koji je, na žalost, postao HDZ-ovskom karikaturom. No, ograđujemo se od bilo kakvih plakata, grafita i svega sličnog s kojim se vrijeđa ova stranka. Mi se ne krijemo i nikada nećemo kriti iza kukavičkih poslijeponoćnih akcija.

Svoje bitke vodimo u Skupštini, u vijećima i nemamo straha reći svakome u lice što ga sljeduje. Gospodo iz HDZ-a, koalicijama sa onima koji gaze prava Hrvata u BiH, sudjelovanje sa istima u vlasti na svim razinama izdali ste sva načela za koja smo se skupa zalagali u sklopu HNS-a. Svojom nesposobnošću, neradom, licemjernošću, borbom za isključivo svoje interese, odgovorni ste za moralnu, kulturološku i gospodarsku degradaciju našeg društva, čega je kruna bila propast Aluminija. Privatizirali ste sve, od županije, grada, institucija, pa želite sada, naučenim komunističkim metodama, pred izbore privatizirati i ljudske umove. E neće ići!

Ljudi će prozreti vašu totalitarnu taktiku i prestati birati manje loše. Zbog tobožnjeg straha od lošijeg, svima nam je loše. Svima, osim vama. Došao je trenutak da vam netko, koga ne možete kupiti korupcijom, novcem i pozicijama konačno stane na put. Vidimo se na izborima, stoji u priopćenju za javnost GO Mostar HRS.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori