Nekadašnja suradnica Brune Bušića i Franje Tuđmana kandidat za dopredsjednicu HDZ-a

Vrijeme:1 min, 43 sec

Četvrta kandidatkinja za potpredsjednicu HDZ-a na unutarstranačkim izborima u kvoti Andreja Plenkovića bit će Zdravka Bušić, potvrdio je danas Ivan Anušić.

U HDZ-u je od 1989. godine, a u stranku se učlanila još u SAD-u, gdje je živjela. U Hrvatsku se, nakon niza godina provedenih u iseljeništvu, vratila 1990. i od tada je vodila ured predsjednika Franje Tuđmana.

-Kasnije sam bila u Saboru, Vijeću Europe, sada sam u Ministarstvu vanjskih poslova. Ja predstavljam kontinuitet u HDZ-u, izjavila je Zdravka Bušić, javlja N1.

Poznavatelji političkih prilika u Hrvatskoj smatraju da je upravo Zdravka Bušić jedna od posljednjih živućih osoba koja povezuje sve niti one političke platforme o jedinstvu domovinske iseljene Hrvatske na kojoj je obnovljena modrena hrvatska država.

-Rođena je i odrasla u Hercegovini, tijekom iseljeničkih godina aktivno je surađivala s Brunom Bušićem. Školovala se u SAD-u a po povratku u Hrvatsku bila je jedna od najbližih suradnica Franje Tuđmana i Gojka Šuška. Posljednjig godina bila je vrlo aktivna u Saboru, Vijeću Europe i Europskom parlamentu te u Ministarstvu vanjskih poslova, kazao nam je jedan visokopozicionirani HDZ-ovac koga smo pitali za stav o Zdravki Bušić.

Povodom kandidature osvrnula se i na određene medijske napise kojima se iz činjenice jer je sestra pokojnog Zvonka Bušića pokušavaju stvoriti  određene konstrukcije.

-Ja nemam repova iza sebe, radila sam u NSK-u, imam svoju profesiju, u 30 godina u Hrvatskoj nemam niti jednu ljagu, aferu. Uvijek se nađu oni koji povezuju stvari, kakve veze ima što sam ja sestra Zvonka Bušića, što je to krivo, što je tu loše. Ja sam član stranke i ponosna na to i ono što radim, čime mogu doprinijeti, nije me iznenadio poziv predsjednika stranke za kandidaturu. Treba težiti da ima više žena u politici, izjavila je danas Bušić.

Podsjetimo, ovim je potvrđen je tim Andreja Plenkovića za unutarstranačke izbore – za zamjenika predsjednika stranke kandidirat će se Tomo Medved, a za potpredsjednike Oleg Butković, Ivan Anušić, Branko Bačić i Zdravka Bušić.

Voditelj stožera trebao bi biti Damir Krstičević.

 

J.Zd./HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)