HVALA TI, KOBE (VIDEO): Napravljen mural na travnjaku za košarkaškog velikana

Vrijeme:1 min, 21 sec

Umjetničko djelo para iz Kalifornije trajat će samo dva dana.

Obožavatelji širom svijeta koriste svoje sposobnosti i kreativnost kako bi iskazali poštovanje prema nastradaloj legendi LA Lakersa. Svijet je prepun umjetničkih djela koja nastaju u čast slavnom košarkašu, a neka od njih su nevjerojatna.

Mural napravljen u parku grada Pleasantona vidi se samo iz zraka. Autori su bračni par Kelli Pearson i Pete Davis iz Kalifornije. U izradi murala koristili su tehnologiju vlastite kompanije. Rezultat je vjerodostojna slika Bryanta na travi, širine 35 metara i dužine 28 metara.

Proces izrade murala počeo je kada je od nekoliko različitih fotografija napravljena crno-bijela slika.

“Lice je nastalo kombinacijom dvije različite fotografije, vrat od druge dvije, a isto vrijedi i za tijelo. Uspješno smo završili naše umjetničko djelo. Htjeli smo prikazati Kobeja s prepoznatljivim osmijehom i u sportskoj opremi”, objašnjava Kelli Pearson.

Sliku je zatim učitalo računalo kosilice za travu kojom je upravljao Davis. Zahvaljujući GPS-u i digitalnoj obradi podataka stroj zrakom nježno savija travu, kako bi se stvorio tamni ili svijetli kontrast, prenosi Klix.

Kelli i Pete su Bryantovi obožavatelji i za njih je odluka o stvaranju murala potpuno prirodna, piše CNN.

“Tragedija je izazvala veliki šok. Bio je sjajna osoba, obiteljski čovjek i nevjerojatan sportaš. Imamo ovu tehnologiju koja nam je pružila mogućnost pokazati koliko ga poštujemo”, kaže Pearson.

Mural će trajati dva dana, a potom se trava vraća u prirodni položaj.
“Bespomoćni smo i zapravo ništa ne možemo učiniti poslije velike tragedije. Slika na travi predstavlja čitavu našu zajednicu koja tuguje zbog Bryantove smrti”, objašnjava Davis.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori