Ina Vukić: Izdaja Hrvatske u Kreši Beljaku

Vrijeme:5 min, 50 sec

 

Danas zakoni mnogih zemalja zabranjuju djela koja se nazivaju izdajama, uključujući ustanak i pokušaje državnog udara (unutarnja izdaja) i suradnju sa stranim silama i neprijateljima u inozemstvu. U širem smislu ljudi koriste riječ izdaja u značenju ozbiljne izdaje povjerenja. Rječnici definiraju izdajnika kao osobu koja izdaje nekoga ili nešto, poput prijatelja, ciljeva ili principa.

Nevjerno je, gnusno i nadasve nepravilno da Hrvatski sabor ni nakon više od tjedan dana nije našao načina da suspendira i udalji (do istrage i njezinih zaključaka) svog člana Krešu Beljaka iz sabornice Hrvatskog sabora! Da je neki član parlamenta istinski demokratskog i državotvorno osviještenog parlamenta izašao s takvom vitriolom, oštrim lažima i govorom mržnje prema vlastitom narodu, protiv vlastite države, kao što Kreso Beljak radi u posljednjih desetak dana, taj član parlamenta bi bio odmah suspendiran te istrage/rasprave pokrenute o namjeri i učincima njegovih/njezinih izjava poduzetih s ciljem razmatranja odgovarajućih mjera protiv tog člana parlamenta.

Twitter izjava Kreše Beljaka, predsjednika i zastupnika Hrvatske seljačke stranke (HSS) u Hrvatskom saboru,  izdajnička je, šokantna, izopačavajuća, ponižavajuća, a ne nespretna i nesretna kako ju on, u svojoj neuvjerljivoj i hladnoj isprici opisuje. Njegov Tweet još je jedan pokazatelj psihološkog nasilja i komunističkog izazivačkog podrugivanja nad Hrvatima koji su odbacili komunizam za vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj i izvan nje. To psihološko nasilje traje sve do danas i dio je komunističkih metoda terora u njihovim nastojanjima da devalviraju i zloupotrebe, i doista, otežavaju život državi zato što je pobjednički hrvatski Domovinski rat 1990-tih donio hrvatskom narodu – neovisnost i demokraciju.

Ako zbog ničeg drugog takva bi suspenzija/uklanjanje bila opravdana zbog Beljakovih riječi da su rat u Hrvatskoj između 1991. i 1999. godine vodili i prouzrokovali fašisti u bivšoj Jugoslaviji i oni u drugim zemljama koji su izbjegli UDBu i komunističke čistke u Jugoslaviji!

Istina je da su Jugoslavenska vojska sa Srbijom i pobunjenim Srbima u Hrvatskoj napali Hrvatsku 1990./1991. kada su Hrvati pokazali namjeru otcjepljenja, a zatim na referendumu velikom većinom glasali za otcjepljenje od komunističke Jugoslavije. Rat agresije nad Hrvatskom (i Bosnom i Hercegovinom) bio je doista brutalan, genocidan, krvav i nemilosrdan.

Beljakove su riječi izdajničke – protiv Hrvatske i njene borbe za suverenitet i demokraciju!

10.siječnja 2020. izvjesni „Renato“ objavio je Tweet na kojem je pisalo: „I moja je obitelj bila ciljana, ali mi smo živjeli u državi New York! Yugo-nostalgičari ne shvaćaju da je bilo više od 100 političkih atentata izvan Jugoslavije od 1945. do 1990. UDB-a je bila aktivna u svakoj hrvatskoj imigrantskoj zajednici u SAD-u, Njemačkoj, Kanadi i Australiji. “

Kreso Beljak 11. siječnja 2020. tvitnuo je odgovor: „Preko 100 ?? Očito ne dovoljno. Mi smo vidjeli tko je to radio sranje i tko je prouzrokovao sve ratove od 91. do 99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i u drugim zemljama koji su nažalost izbjegli UDBi.“ 

 Dana 14. siječnja 2020. Beljak je objavio ispriku: “U vezi ovog mog nespretnog i nesretnog tweeta. Taj tweet je dio šire rasprave, pune uvreda i laži. No, nebitno. Žao mi je što se iz moje objave dalo zaključiti kako podržavam politička ubojstva, a to naravno, nije istina. Žalim i ako sam nekoga uvrijedio. Pogriješio sam.”

Daljnji dokaz izdajničkog uma i djelovanja Beljaka svjedoči i njegova izjava na javno emitiranom zasjedanju Hrvatskog sabora 15. siječnja 2020. Kada ga je predsjednik vlade Andrej Plenković ukorio zbog njegove izjave s Twittera i pozvao ga da se još više ispriča, Kreso Beljak je odgovorio: „… “shvaćam težinu onoga što sam rekao …volio bih da ste ovakvu ispriku kakvu ste čuli od mene u više navrata zatražili od onih koji su podržalavali teroriste koji su ubijali ljude u ime Hrvatske umjesto da ste takvima pustili svojim službenim stranicama da podržavaju vašu kandidatkinju …”!

Kada i koji su teroristi ubijali ljude u ime i za Hrvatsku nakon Drugog svjetskog rata (razdoblje na koje se odnose Beljakove riječi)!? Istina je da s Hrvatske strane nije bilo terorističkih ubojstava, a činjenična povijest nije zabilježila nijedno. Povijesna je istina da su sva teroristička ubojstva koja su se dogodila u vezi Hrvatske bila ubojstva i atentati na Hrvate od strane Srba i jugoslavenske UDBe, nikada obrnuto!

Kada su teroristi nakon Drugog svjetskog rata ubijali ljude za Hrvatsku? NIKADA!

Kada su teroristi nakon Drugog svjetskog rata ubijali ljude da zaustave slobodnu Hrvatsku? UVIJEK! 

Čak i ako se razmotri niz sudskih presuda sa Zapada (npr. Australija s kraja 1970-ih do početka 1980-ih, slučaj Hrvatska šestorice; u Sjedinjenim Državama slučaj Zvonko i Julienne Bušić iz 1970-ih i drugih za otmicu aviona) itd. u njima nije bilo osuda za terorizam, a kamoli za ubijanje ljudi! U ovim presudama se mogu naći riječi “pokušaji terorističkih akata” (kao što je slučaj u slučaju Hrvatske šestorice u kojem su Srbi i UDBA izmislili taj pokušaj terorizma), ali isto tako, ustanovit ćemo da teroristički akti nisu dokazani niti su optuženici bili osuđeni za terorizam. Piratstvo zrakoplova bilo je u središtu slučaja Bušić u New Yorku. U slučaju Hrvatske šestorice ni jedna smrt nije bila u pitanju, a u slučaju Zvonko i Julienne Busić došlo je do slučajne smrti policajca, međutim, službene presude i dokumenti američkog suda pokazuju da ta smrt nije bila niti namjeravana niti prouzročena Bušićevim mislima i rukama. Smrt policajca NY-a bila je evidentno prouzrokovana zbog toga što policajac nije slijedio službeni postupak deaktiviranja bombe na koju je Zvonko Bušić na vrijeme upozorio policiju New Yorka.

(https://www.courtlistener.com/opinion/363482/united-states-v-zvonko-busic-julienne-busic-petar-matanic-frane-pesut/ )

Krajnje je neprihvatljivo dopustiti saborskom zastupniku da se izvuče iz kazne koju je zaslužio s takvim mrzljivim, izdajničkim govorom i dubokim lažima o putu Hrvatske u neovisnost s “molim ispričaj se” udarcem po prstima kako se to trenutno u Hrvatskoj događa. Te Beljakove izjave su izdajničke i pune mržnje za neovisnost Hrvatske i hrvatski narod koji ju želi i koji ju je želio. A ide na ruku i pomoć ondašnjem (pa po nekim pokazateljima srpske međunarodne propagande i hajke protiv Hrvatske i današnjem) neprijatelju Hrvatske. Vlada koja ne uspijeva zaštititi čast i dobro ime države koju vodi (kako se to i događa s hrvatskom vladom i saborom ovih par tjedana) su vlada i sabor koji nisu sposobni voditi državu i narod! Ne smijemo zaboraviti da je isti taj sabor inauguriran 30. svibnja 1990. i da je ubrzo nakon toga u kolovozu počela tzv. Balvan revolucija, agresivna pobuna etničkih Srba u Hrvatskoj, koja je tada najavila krvavi rat srpske agresije protiv Hrvatske. Hrvati, oni koji žive u Hrvatskoj i inozemstvu, su u Domovinskom ratu 1990-ih branili neovisnost Hrvatske od komunističke Jugoslavije. Zbog te hrabrosti i duboke patnje Hrvatska je danas članica Europske unije; upravo zahvaljujući pobjedničkom Domovinskom ratu Hrvatska trenutno predsjeda Vijećem Europske unije. Dužnost je Hrvatske da se brzo i odlučno ophodi s onima poput Beljaka koji i dalje vode naciju nizbrdo, mučeći svoj narod i državu lažima, psihološkim nasiljem i političkom podrugljivošću.

Što čekate Hrvatski sabore, hrvatska Vlado!?

Vaša dužnost za brigu o narodu i državi je očevidna!

 

Ina Vukić/Hrvatsko nebo

 

Odgovori