Evo gdje možete gledati okršaj Atalante i Dinama na San Siru

Vrijeme:2 min, 18 sec

City je bio prejak, a Šahtar je imao sreće, dvaput. Dinamu utakmica protiv Atalante, koju je razbio u prvom kolu, može donijeti novo europsko proljeće, dovoljan mu je i bod. A još može i do osmine finala LP-a.

Milano, Italija, 26. studenoga 2019. godine, 21 sat. Datum i lokacija koju dinamovci već dugo sanjaju. Na utakmici s Atalantom zagrebački Dinamo može drugu sezonu zaredom osigurati europsko proljeće nakon što je za ono lanjsko čekao 29 godina.

Ne čini se to nemoguće jer treba im samo bod iako “modri” gaje nade u prolazak dalje u Ligi prvaka. Dinamo je već jednom svladao Atalantu, na Maksimiru i to 4-0, a uz to će ih u Milanu pratiti vojska navijača (očekuje se 5000 dinamovaca) pa će se Bjelica i igrači osjećati kao da još jednom igraju kod kuće.

Utakmicu Atalante i Dinama u Milanu prenosit će PlanetSport 1, televizija u vlasništvu telekomunikacijske kompanije A1, nositelja prava prijenosa Lige prvaka, a uvodna emisija uz Joška Jeličića i Stipu Pletikosu počinje u 20 sati.

Uz seniore, možete pratiti i mlade dinamovce koji igraju u 13 sati utakmicu petog kola juniorske Lige prvaka, a prijenos je na kanalu Arena Sport 1 u osnovnom paketu MAXtv-a. Pobijede li izabranici Igora Jovićevića, osigurat će prvo mjesto kolo prije kraja i izravan plasman u osminu finala.

Uoči zadnjega kola Manchester City i Šahtar mogu osigurati osminu finala. Dogodit će se to ako Šahtar pobijedi City na Etihadu, a Dinamo izgubi od Atalante, zato što je zbog više golova u gostima Šahtar međusobno bolji od Dinama. U tom slučaju u zadnjem bi kolu “plavi” spašavali proljeće u Europskoj ligi.

Ako Dinamo, pak, pobijedi Atalantu, a City Šahtar, opet bi Ukrajincima u zadnjem kolu pobjeda kod kuće nad Atalantom bila dovoljna za prolazak.

I remi na San Siru Dinamu će biti dovoljan za europsko proljeće, ali mogao bi biti čak i za drugi krug Lige prvaka. Uvjet je da Šahtar izgubi obje do kraja.

Dakle, i s bodom Dinamo može prezimiti u Ligi prvaka, ali bez tog boda može ispasti iz Europe. Ako izgubi od Atalante, pobjeda Talijana u zadnjem kolu u Harkivu značila bi da je Dinamo ‘out’ ne svlada li Manchester City na Maksimiru.

Dinamo već neko vrijeme igra vrhunski, ali neke utakmice ipak ne uspijeva dobiti. Šahtar je kod kuće i na Maksimiru protiv Dinama izvukao dva remija, iako ih je Dinamo nadigrao. Sad je isto pošlo za rukom Hajduku.

– Mora se ta sreća negdje okrenuti, vratit će se to nama. Istu stvar kazao nam je trener Bjelica nakon utakmice. Sad će to na bolje protiv Atalante – rekao je Mislav Oršić, Bjeličin adut koji je Atalanti u Maksimiru ‘utrpao’ tri komada u mrežu, prenose 24sata.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)