ĆORIĆ:Nije mi laknulo zbog Medvedeva, i Hačanov je težak suparnik

Vrijeme:1 min, 53 sec

Hrvatska Davis Cup reprezentacija održala je u nedjelju konferenciju za novinare u Madridu, dan prije nego što će krenuti u obranu naslova.

U ponedjeljak s početkom u 16 sati suparnik će biti reprezentacija Rusije, koja je jedina prijavila samo četiri igrača -bilo je moguće petoricu, a onda je otkazom četvrtog igrača svijeta Danila Medvedjeva (razlog je umor) knjiga pala na samo tri slova. Tako će suparnik Borni Ćoriću biti Karen Hačanov, a Borna Gojo će u debitantskom nastupu igrati protiv Andreja Rubljova.

– Sigurno da je otkaz malo promijenio ukupnu sliku, jer sam od Medvedjeva posljednji put izgubio lagano, kaže Borna Ćorić.

– Neću reći da mi je laknulo, jer je i Hačanov jako težak protivnik, iako bi mi moglo biti lakše. Opet, ne volim njegov stil i način kako igra. Moram pogledati njegove mečeve, s obzirom da nisam igrao protiv njega tijekom posljednje dvije godine. To će mi večeras biti domaća zadaća, pa ćemo vidjeti kako će biti u ponedjeljak.

Ćorić se posljednjih tjedana igrajući na turnirima nije mogao pohvaliti pobjedama.

– Posljednjih šest-sedam tjedana nisam igrao najbolji tenis. Na nekim turnirima i nije bilo loše, ali je izostao rezultat. Motiviran sam da odigram najbolji tenis i pomognem timu da pobijedimo, kazao je Ćorić.

Tko će nastupiti u meču parova izbornik Franko Škugor nije želio otkriti, a kandidati su Ivan Dodig, Mate Pavić i Nikola Mektić.

Borna Gojo će debitirati u mečevima za reprezentaciju, što će sigurno biti posebno iskustvo.

– Sretan sam i ponosan. Mislim da je to jedno od najvećih dostignuća u tenisu, da možeš igrati za reprezentaciju i predstavljati svoju zemlju. Uzbuđen sam i jedva čekam ponedjeljak. Naravno da ima nervoze, ali kad počne meč i nekoliko poena bude odigrano sve će biti gotovo.

– Imam suigrače koji su godinama bili u reprezentaciji I naravno da ću se posavjetovati s njima, da mi kažu kakva su rješenja imali kad su bili u mojoj situaciji, kaže Borna Gojo.

– O Rubljovu znam da je agresivan tenisač i voli voditi igru. No ovdje je velika nadmorska visina, lopta ide brzo i nadam se da ću ja biti taj koji će voditi igru i nametnuti svoj ritam. Još ću razgovarati s izbornikom, sigurno on ima svoje ideje kako se suprotstaviti Rubljovu, rekao je Gojo.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)