Mile Prpa: Pametniji popušta!

Vrijeme:2 min, 9 sec

 

 

Pametniji popušta, kaže stara narodna izreka. Međutim oni koji su se zbog popuštanja opekli, imaju dodatak toj izreci – Pametniji popušta – samo onda kad mu  pamet popusti.

Cijela Hrvatska je u političkom i moralnom smislu kleknula pred Pupovcem, očito je cijeloj popustila pamet. Hrvatska vlast sa svim svojim institucijama Sabora i Vlade, političkih stranaka,  počevši od DORH-a , pravosuđa, hrvatskih medija i svih, branitelja, svih institucija kulture i brojni udruga i da  dalje ne nabrajam – Hrvatska je kapitulirala pred jednim čovjekom, velikim mrziteljem Hrvatske, vrlo problematične prošlosti, i onoga što je radio za vrijeme Domovinskog obrambenog rata obučen u četničku odoru gazio Hrvate, razarao nam domovinu i da dalje ne nabrajam. Hrvatska se poklonila zlu, velikom zlu koji prijeti Hrvatskoj, koju nikada nije priznao hrvatsku državu,  sve to pod dirigentskom palicom Vučića i Srbije.

Pa ljudi moji zar je to moguće?!

Gdje ste vi hrvatski domoljubi?

Gdje ste vi saborski zastupnici?

Gdje ste vi “hrabri” hrvatski branitelji?!

Gdje ste vi institucije pravosuđa?

Gdje si ti hrvatski narode, ništa nisi naučio od Radićeve izreke – Guske u magli.

Može vas sve biti sram, vas svih koji ste u tome sudjelovali.

Tim poklonstvom pred Pupovcem, on je postao nedodirljiv. Dobio je nova krila! Neće se dugo čekati da će ih raširi i nad Hrvatskom razviije poput orla kad ugleda nemoćnu žrtvu.

On će tu svoju pobjedu debelo iskoristiti, stekao je pravo (pravom jačega) ultimativno

postavljat će nove i nove zahtjeve na uštrb Hrvatske, sve dotle dok uz pomoć Srbije

ne poništi sve što smo stvorili i krvlju branili. 

Ovo me neodoljivo podsjeća na premijera Velike Britanije Neville Chamberlaina,  koji je predao češke Sudete Hitleru – i gromoglasno uzviknuo -Sad će biti mir u Europi. Ali time je Hitleru širom otvorio vrata za II Svjetski rat.

Umjesto da Pupovcu začepimo labrnju, on je cijeloj Hrvatskoj začepio usta.

Jesmo li mi ludi narod, koji nije sposoban nizašto, očito kad dopuštamo  takovu sramotu i mirno stojimo dok stavlja magareći samar na leđa našem cijelom hrvatskom narodu.

Hrvatska je dobila novog Kralja. Živio Pupovac Kralj vascele Hrvatske!!!

(Sloboda naroda se najčešće gubi zbog zabluda njegovih političara. Nitko tako olako ne prepušta sudbinu naroda kao nedozreo i neodgovoran političar. Političar koji nije spreman žrtvovati i svoj vlastiti život za svoj narod neka i ne ulazi u politiku.

Sljepilo političara je neizlječiva kategorija, neki progledaju tek nakon katastrofe naroda, kad prestanu biti političari.

Najčešće sami političari dovedu svoj vlastiti narod u beznadnu situaciju. Svi bi htjeli biti političari i uživat blagodati politike, pri tome ne mareći za narod”.

( Codex moralis Croaticum)

 

Mile Prpa

Zagreb, 04.10. 2019

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)