MINISTAR PRAVDE BIH: Grubeša: Žalosno je da nakon godinu dana od općih izbora u BiH nije formirana vlast

0
2

Ministar pravde u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša izjavio je kako je žalosno da godinu dana nakon općih izbora u BiH nije formirana legitimna vlast koju čine oni kojima su na izborima građani dali svoje povjerenje.

“Ministarstvo pravde obavlja niz poslova koji se smatraju kontinuiniranim zadacima, ali u veće projekte, u koje smo imali namjeru ući, bez legitimne vlasti i proračuna ne možemo ući”, istaknuo je Grubeša.

Prema njegovim riječima, neke političke struje radi vlastitih političkih bodova i unutrastranačkih interesa političkim populizmom koče demokratski princip i vladavinu koja se zasniva na slobodnim i demokratskim izborima.

Grubeša je za “Večernji list” rekao kako je sve stalo jer nije formirana vlast u BiH, pa nema sporazuma, suradnje, nema donošenja ključnih odluka koje će doprinijeti daljem putu BiH ka euroatlantskim integracijama.

On je ocijenio kako je ključ uspjeha BiH izgradnja propisa kakvi odgovaraju svim političkim opcijama u zemlji, a koji su nastavak zajedničke platforme donesene uz pomoć međunarodne zajednice.

Grubeša je izrazio nadu kako će ubrzo biti uspostavljena legitimna vlast u BiH, te da će se nastaviti raditi na izradi zakonskih propisa kojima će se urediti rad Suda BiH, Tužiteljstva i Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara