OKUPILA PREKO 200 GOSPODARSTVENIKA: U Mostaru otvorena konferencija o “Inicijativi 20 + 5 + 6”

Vrijeme:52 sec

Konferencija “Inicijativa 20 + 5 + 6 – stanje i perspektive ekonomskog razvoja” otvorena je danas u Mostaru, u organizaciji Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Večernjeg lista, a pod pokroviteljstvom Izaslanstva Europske unije u BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U fokusu konferencije, koja je okupila više od 200 gospodarstvenika, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti te međunarodnih organizacija, je “Inicijativa 20 +5 + 6” koja predstavlja set prijedloga novih zakona, izmjena i dopuna postojećih zakona te izmjena i dopuna podzakonskih akata u cilju rasterećenja gospodarstva i poboljšanja poslovnog ozračja.

Otvaranju konferencije nazočio je i dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.  Čović je nedavno održao sastanak s izaslanstvom Udruge poslodavaca Federacije BiH na temu osiguravanje povoljnijih uvjeta poslovanja, privlačenje više investicija, uvođenje novih tehnologija i otvaranje novih radnih mjesta.

Čović je podržao je poslodavce te nastojanja koja se provode kako bi se rasteretilo gospodarstvo, ali i pružila prilika za otvaranje novih radnih mjesta te stvaralo pozitivno ozračje za sve gospodarstvenike.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)