Ivica Ursić: Ambidekstrija

0

 

„A ti, kad daješ milostinju, neka ti ne zna ljevica što ti čini desnica, da tvoja milostinja bude u tajnosti. I Otac tvoj, koji vidi u tajnosti, sȃm će ti uzvratiti javno“ (Matej 6, 3 – 4)

Tako Isus zbori u svojoj Propovijedi na Gori.

A kako zbori prvi trbuhozborac HDZa?

Ante Sanader. Politički tajnik. Komesar duha.

Novi „Lovre“, retorike stare.

On, kao izaslanik predsjednika Sabora, rekao je u nedjelju u ludbreškom svetištu Predragocjene Krvi Kristove da je odgovornost političara atmosferu beznađa koja se stvara u hrvatskom društvu, pretvoriti u atmosferu perspektive jer su Hrvati bili sposobni pobijediti u težim i neizvjesnijim okolnostima.

Uloga državnika i političara je izvršavati i poštivati želje naroda kojem se služi. Služenje narodu, a ne oholost i bahatost, arogancija, moraju biti osobine pravih narodnih predstavnika, rekao je.”Za realizaciju toga itekako nam je potrebna molitva i zagovor našoj nebeskoj zaštitnici, zato smo smo danas ovdje da bi zajedno i pojedinačno uputili svoje molitve Predragocjenoj Krvi Kristovoj”, poručio je Ante Sanader iz ludbreškog svetišta.

Naglasio je i kako je odgovornost osoba u javnom život atmosferu beznađa koja se ‘stvara u našem društvu, pretvoriti u atmosferu perspektive, unatoč svim donositeljima loših vijesti’.

Lako je zaključiti da se „Lovre Drugi“ pravi nevješt po pitanju što se zbiva u Hrvatskoj. On se drži one Isusove da njegova ljevica pojma nema što to čini njegova desnica.

Jedino što zna jest da nam je HDZ spreman udijeliti milostinju. Naravno onu verbalnu. Materijalnu teško jer su manje-više sve rasprodali.

Ali ekvilibristika HDZovih komesara duha ni malo ne zaostaje za umijećem pazarskih šibicara koji vješto manipuliraju s tri kutijice i jednom lopticom. Oni su u stanju šamarati ovaj narod malo lijevom malo desnom rukom. Praveći se kako pojma nemaju što im čini koja ruka.

Ta rijetka sposobnost korištenja obje ruke stručno se zove “ambidekstrija” (latinski: ambo oba, dexter desni), pojava kad pojedinci (ambideksteri) mogu istom sposobnošću obavljati specifične poslove (na primjer pisanje) objema rukama. Najčešće su to ljevaci koji su se naučili služiti i desnom rukom.

Svi mi znamo da je gro HDZovaca svoje prve političke korake učinio u „crvenom vrtiću“ i to nije ništa novog.

Oni su u većini „ljevaci“ koji su se izvježbali po potrebi biti i „dešnjaci“. Poglavito pred izbore.

U sredini mandata izglasavaju Istanbulsku konvenciju i Marakeški sporazum. Koaliraju sa onima koji iskonski mrze Hrvatsku. Kradu na stotine tisuća referendumskih glasova.

Progone pokliče uz koje se je branila Hrvatska a toleriraju znakovlje pod kojim je krvarila nacija i Domovina. Pobačaj podržavaju i prvi su u katedralama i na Misama.

I sada, kako se bliže izbori, ljevicu guraju u džep i visoko podižu desnicu. Pozivaju se na „molitvu i zagovor našoj nebeskoj zaštitnici“ zazivaju pomoć Predragocjene Krvi Kristove.

Govore o „atmosferi beznađa“ koju stvara – TKO?

Pa oni vladaju. Oni kreiraju atmosferu.

Oni ne izvršavaju i ne poštivaju želje naroda kojemu bi trebali služiti.

Oni su oholi i bahati, arogantni.

Oni su nas doveli na rub ambisa, oni su protjerali svojom politikom najpotentniji dio hrvatskog nacionalnog korpusa u neku novu pečalbu, dok oni čekaju, po uzoru na svoje mentore komuniste, doznake iz inozemstva koji će ih držati na vlasti u ovoj porobljenoj, osiromašenoj i poniženoj Hrvatskoj.

Dvadeset i pet godina radim kao PR profesionalac i nikada, ali nikada i ni pod bilo koju cijenu, nisam prozborio nečije riječi koje bi se kosile s mojim najdubljim kršćanskim, nacionalnim i ljudskim uvjerenjima. Zato sam i bačen na marginu.

A i što bih ovakav trenutačnim „ambideksterima“.

Imaju oni za svoje potrebe dovoljno „Lovreta“ koji znaju što ima čini i ljevica i desnica i koji su uvjereni kako će nas i za idućih izbora prevesti žedne preko vode samo ako oni spomenu molitve Predragocjenoj Krvi Kristovoj.

Ali neka vode računa o jednoj stvari.

I neka pamte.

Istina je voda duboka.

Ivica Ursić/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara