SKANDALOZNO Zapovjednik odreda El Mudžahid i osumnjičeni ratni zločinac predložen za počasnog građanina Zenice

0

 

Sakib Mahmuljin, zapovjednik Trećeg korpusa u kojoj je djelovao i zloglasni odred El Mudžahid koji je u ratu u BiH bio pod kontrolom Armije BiH, za čije je monstruozne zločine u Vozući Haški tribunal osudio Rasima Delića, predložen je na sjednici Skupštine Zeničko-dobojske županije za Plaketu počasnog građanina.

“Svojim vojnim ponašanjem i nesebičnim naporima pozitivno je utjecao na razvoj međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, humanosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, religija i kultura”, navedeno je u obrazloženju skupine građana i vijećnika Zeničko-dobojske županije i predsjednika Skupštine Ćazima Huskića.

Podsjetimo, pripadnici odreda El-mudžahid u sastavu tzv. Armije BiH, točnije, njenog 3. korpusa, ilegalno su se borili do 13. kolovoza 1993. godine kad su naredbom Rasima Delića, načelnika Glavnog stožera tzv. Armije BiH, a po odluci Predsjedništva Republike BiH, ušli u sastav Armije BiH.

Pripadnici odreda osumnjičeni su za brojne, svirepe zločine nad hrvatskim i srpskim stanovništvom u BiH, a bivši pripadnici odreda El-mudžahid, medijima su, ali i pravosudnim organima, uglavnom govorili kako u akciju nisu išli bez suglasnosti Glavnog stožera Armije BiH.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara