OGLASILA SE NA TWITTERU; Christine Assange: Mog sina ubijaju sporo i okrutno

Vrijeme:1 min, 15 sec

“Mog sina Juliana Assangea ubijaju vlasti SAD-a i Britanije, sporo, okrutno i nezakonito zbog višestruko nagrađenog novinarstva i razotkrivanja ratnih zločina i korupcije”, napisala je Christine Assange na “Twitteru”.

Ona je priložila i izvješće stručnjaka UN-a za pitanja torture i mučenja koji se založio za prekid “kolektivnog progona” Assangea.

Stručnjak UN-a navodi da nikada za 20 godina rada nije vidio da se skupina demokratskih država udruži i zajedno namjerno izolira, demonizira i zlostavlja pojedinca tako dugo vremena, bez imalo poštovanja prema dignitetu čovjeka i vladavini prava, prenosi “Russia Today”.

Assange se trenutno nalazi u zatvoru Belmarsh nakon što je u travnju uhićen u Veleposlanstvu Ekvadora u Londonu.

Svi koji su mu dolazili u posjet rekli su da mu je zdravstveno stanje loše.

Njega je prošle srijede posjetio novinar John Pilger koji je rekao da se njegovo stanje “pogoršava” i da ga tretiraju gore od ubojice.

Assange (48) suočava se s ekstradicijom u SAD, gdje se tereti za posjedovanje i širenje povjerljivih informacija. Ukoliko sud utvrdi krivnju može biti osuđen na 175 godina zatvora.

Amerikanci se pokušavaju domoći  Asangea već skoro 10 godina nakon što je “Wikileaks” objavio video “Kolateralno ubojstvo” na kojemu se vidi kako američka vojska napada novinare i civile u Iraku u srpnju 2007. godine.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori