CRNADAK S GRLIĆEM RADMANOM: Potrebno raditi na unaprijeđenju odnosa BiH i Hrvatske

Vrijeme:57 sec
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se sinoć u Brelima s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem – Radmanom.

 

Tijekom prvog neformalnog susreta dvojice ministara, nakon što je hrvatski ministar preuzeo tu dužnost, glavne teme bile su međusobna suradnja i razvoj odnosa dvije zemlje, odnosi u regiji, kao i proces europskih integracija BiH i podrška Hrvatske na tom putu.

Dvojica ministara razgovarala su i o brojnim drugim pitanjima od posebnog značaja za BiH i Hrvatsku.

Između ostalog, Crnadak je posebno naglasio pitanja odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, izgradnje mosta kod Gradiške u ugovorenim rokovima, problem imovine BiH u Hrvatskoj, kao i trajno rješenje granice između dvije zemlje.

Crnadak je informirao hrvatskog ministra da je prije sedam dana potpisan sporazum o formiranju Vijeća ministara BiH i da je njegovo provođenje, u skladu s odredbama sporazuma, predviđeno najkasnije do početka rujna.

Na kraju, ministri su zajednički konstatirali da je potrebno raditi na stalnom unapređenju odnosa između BiH i Hrvatske, jer je to u obostranom interesu, ali i u interesu cijele regije, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori