ČOVIĆ NAKON SASTANKA S IZETBEGOVIĆEM: Koga još tražiti pored HDZ-a, SNSD-a i SDA?

Vrijeme:2 min, 5 sec

“Što se tiče uspostave vlasti, čini se da je došlo vrijeme da predstavnici dvije stranke u Mostaru sjednu i dogovore funkcioniranje toga što je dio izvršne vlasti. Po nekoj inerciji vjerojatno su imali jednu šutnju prateći što mi radimo na višim razinama”, kazao je Dragan Čović nakon današnjeg sastanka s Bakirom Izetbegovićem.

“Što se tiče Vlade FBiH također smo razgovarali kao potencijalni partner za buduću Vladu jer druge i ne vidimo, da predstavnici naših stranaka krenu u izgradnju jedne agende. Što se tiče VM BiH, jasno da nam treba treći partner i ostalo je vidjeti kako u našem nesnalaženju doći u poziciju da budući predsjedatelj VM pripremi za Predsjedništvo jedan svoj istup kako bi ga mogli predložiti”, dodao je, piše N1.

Kada je riječ o Aluminiju, kazao je da to jedna od strateških firmi za BiH.

“Što se tiče Aluminija, to je jedna od strateških tvrtki za BiH. Imali smo događanja koja smo imali, trebamo se pobrinuti primarno za 900 uposlenika i njihove obitelji. Mislim da ćemo u četvrtak imati jedan novi sastanak gdje će biti i uposlenici, koji će nas kroz Sindikat informirati, Nadzorni odbor i Uprava. Tamo imate dva ili tri problema, jedan od njih je kako zbrinuti tehnološki proces koji mislim da će se odvijati, odnosno imati tehnološki minimum da se dvije od tri cjeline pokrenu. Drugo bi bilo ono što treba uraditi s dopunom staža za ljude koji mogu otići u mirovinu, treća struktura eventualno ljudi koji bi bili zainteresirani za jedan vid otpremnina. Da osiguramo jednu skrb prema tim uposlenicima. Gledam s nešto više optimizma na problematiku u Aluminiju”.

Pomak glede formiranja vlasti?

“Što se tiče gospodina Dodika i iznenadnog dolaska u Mostar, ne treba povezivati na bilo koji način s ovim što mi radimo. Sreli smo se 15 minuta, razgovarali. Na HNS-u smo rekli da moramo napraviti iskorak i zaokret i da sebi ne dozvolimo deset mjeseci sebi da čekamo. U tom smislu sam odgovorio i Dodiku. To je jedna od vrlo jasnih poruka kada je HNS u pitanju. Pokušajte naći primjer kada je hrvatska strana blokirala nešto na nekoj razini. Volio bih vidjeti primjer, sve ostalo su priče”, smatra Čović.

Dodao je da se mora raditi na povjerenju.

“Mislim da ćemo morati raditi na povjerenju, jer smo pokazali da se ne funkcioniramo najbolje u krizama. Između HDZ-a i SDA ima kemije, između HDZ-a i SNSD-a ima kemije. Koga još tražiti, ne znam, ali da ne ulazim u kemijske odnose”.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori