Čudesna 15-godišnjakinja srušila Venus Williams

Vrijeme:55 sec
Petnaestgodišnja Amerikanka Cori “Coco” Gauff (WTA – 301.) svladala je u prvom kolu Wimbledona sunarodnjakinju, 39-godišnju Venus Williams (WTA – 44.) 6:4, 6:4 u svojem prvom nastupu u glavnom ždrijebu Grand slam turnira u karijeri.

Staložena Gauff protiv peterostruke osvajačice Wimbledona odigrala je sigurno i u nijednom trenutku nije popustila pod teretom igranja protiv jedna od svojih heroina kada je odrastala.

Nakon susreta Williams je čestitala mlađoj suparnici koja je uzvratila riječima: “Hvala za sve što si učinila. Ne bih bila bez tebe ovdje”, rekla je Gauff nakon meča koja je otkrila i kako joj je ovo bilo prvi put da je pustila suze poslije pobjede.

Ugrađeni videozapis

Susret je završila s 18 izravnim poena te osam neprisiljenih pogrešaka, dok je Venus zabila 16 winnera uz 26 pogrešaka. U sljedećem će kolu Gauff igrati protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove koja je u dva seta svladala Arynu Sabalenku, piše Hrt.hr

Petnaestogodišnjakinja je osvojila prošle godine juniorski Roland Garros, a 2017. godine je bila najmlađa finalistica juniorskog US Opena. Tamo je izgubila od sunarodnjakinje i dvije godine starije Amande Anisimove.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)