Američki predsjednik Donald Trump ironično pozvao Putina da se ne miješa u američke izbore 2020.

Vrijeme:1 min, 8 sec

Nmerički predsjednik Donald Trump izjavio je na marginama summita G20 u Osaki kako ima srdačan odnos s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kojemu je, šaleći se, uz ironičan prizvuk rekao da se ne miješa u američke izbore 2020.

– Nemojte se miješati u izbore – rekao je Trump ironično okrećući se prema Putinu nakon što ga je na marginama Putin Trumpsummita G20 u Osaki novinar upitao o mogućem ruskom upletanju u američke izbore 2020. To je prvi službeni susret dvojice čelnika u gotovo godinu dana, piše HRT.

– Mi imamo vrlo vrlo dobar odnos. Jako puno pozitivnih stvari izaći će iz tog odnosa – kazao je Trump na početku bilateralnog sastanka s Putinom.

Trump je rekao da će s Putinom razgovarati o trgovini, razoružavanju i protekcionizmu.

Putin je uoči sastanka rekao novinarima kako vjeruje da je sastanak s Trumpom dobra prilika da se nastavi dijalog nakon samita u Helsinkiju, gdje su se dvojica lidera sastala 2018. godine.

– Dugo se nismo vidjeli – kazao je Putin dodavši kako su administracije dviju zemalja u međuvremenu “naporno radile”.

Dvojica čelnika već su privukla pozornost u petak kada su došli zajedno, malo nakon ostalih vođa, na tradicionalno fotografiranje. Ovo je njihov prvi sastanak nakon što je Trump otkazao razgovore s Putinom koji su se trebali održati u Argentini na marginama summita G20 u prosincu prošle godine.

 

hkv/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)