ŠKORO NAKON FILMA: “Malo sam potresen! Srbija to mora platiti …”

Vrijeme:1 min, 52 sec

 

Novinari su Škoru pitali o istraživanjima koji prikazuju da ozbiljno prijeti predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i SDP-ovom Zoranu Milanoviću.

– Ankete su nešto na što treba paziti jer pokazuju određene trendove. Ne oslanjam se previše na ankete, pokušavam se oslanjati na ono što sam se oslanjao čitav život, na bilo naroda – rekao je Škoro.

Dotaknuo se filma neposredno odredivši smjernice vanjske politike napose prema susjednoj Srbiji.

– To je za ne povjerovati. Da država još uvijek nije stala…iza zarobljenika srpskih koncentracijskih logora – emotivno je progovorio kandidat Škoro.

Jedino što mogu reći nakon tog filma je da je za ne povjerovati je da država još uvijek nije stala iza… Oprostite, malo sam potresen. Dakle, iza zarobljenika srpskih logora i ono što mogu reći nakon istraživanja je da postotci nisu važni. Važno je da, kada budemo u toj poziciji, inzistiramo na tome da Srbija plati odštetu ljudima koji su proveli vrijeme u njihovim koncentracijskim logorima.

Važno je da vratimo sve nestale, do zadnjega, da saznamo gdje su. Imamo ih pravo sahraniti i odati im počast. Važno je da riješimo granicu s tom državom jer jedino tako možemo ići dalje. Ne može više biti pospremanja stvari ispod tepiha – rekao je Škoro.

Na svojoj službenoj Facebook stranici komentirao je film “Glavu dole, ruke na leđa” i ponovio da Hrvatska mora tražiti odštetu od Srbije.

– Među tisućama poruka, nakon objave kandidature, dobio sam preko facebooka i jednu od gospođice Andreje Vukelić iz Osijeka koja je dijete dragovoljca Domovinskog rata. Pozvala me na prikazivanje filma “Glavu dole, ruke na leđa”. S osobitom čašću odazvao sam se njenom pozivu i večeras u kinu Urania, u Osijeku pogledao taj potresni film.

Naša država mora stati iza tužbi logoraša koji traže odštetu od Srbije i pod svaku cijenu inzistirati na otkrivanju sudbina i zadnjeg našeg nestalog branitelja i civila, rješavanju pitanja granice na Dunavu i vraćanju cjelokupnog pokradenog kulturnog blaga. Dobrosusjedske odnose trebamo graditi na politici čistih računa, a ne “stavljanjem stvari pod tepih – poručio je Škoro.

 

M. Marković/https://www.maxportal.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori