LOJALNOST: Benedikt XVI: Postoji samo jedan papa, Franjo

Vrijeme:58 sec

Krajnji ultrakonzervativni katolici Franju smatraju “heretikom”, najviše zbog njegovog relativno liberalnog pristupa rastavama, dok Benedikta smatraju pravim zaštitnikom vjere, prenosi Hina.

No, u rijetkom razgovoru za Sette, tjedni časopis talijanskih dnevnih novina Corriere della Sera, 92-godišnji bivši papa ustvrdio je: “Postoji samo jedan papa, a to je Franjo”.

“Jedinstvo (Katoličke) Crkve oduvijek je u opasnosti, već stoljećima. Tako je bilo kroz čitavu njenu povijest. Rat, unutarnji sukobi, centrifugalne sile, prijetile su raskolima”, dodao je.

“Međutim, naposljetku, osjećaj da Crkva jest i da mora ostati ujedinjena uvijek je prevladao. Njezino jedinstvo uvijek je bilo snažnije od borbi i unutarnjih sukoba”, naglasio je Benedict.

Vrlo je neuobičajeno za Vatikan da trenutni i bivši papa žive jedan uz drugoga.

Benediktova ostavka s dužnosti pape 2013. godine prvo je takvo povlačenje s dužnosti u Katoličkoj Crkvi u posljednjih gotovo 600 godina.

Izvodi iz njegova intervjua Setteu objavljeni su na službenoj stranici Vatikana, Vatican News. Intervju bi u potpunosti trebao biti objavljen u petak.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)