ROLAND GARROS: Petra Martić nakon velikog preokreta ostvarila rezultat karijere!

Vrijeme:1 min, 19 sec

Hrvatska tenisačica Petra Martić pobijedila je ove nedjelje u Roland Garrosu Estonku Kaju Kanepi rezultatom 5:7, 6:2, 6:4 i tako se po prvi put u karijeri plasirala u četvrtfinale jednog Grand Slam turnira…

28-godišnja tenisačica napokon je naplatila godine rada i truda u svijetu tenisa. Ove nedjelje iz trećeg pokušaja plasirala se u četvrtfinale Roland Garrosa, što joj je najveći uspjeh na Grand Slam turnirima, a to definitivno ne mora biti kraj njezinog puta u Parizu, u iznimno izjednačenoj ženskoj konkurenciji.

Dva dana nakon što je izbacila drugu tenisačicu svijeta Karolinu Pliškovu, Martić je za protivnicu imala iskusnu Estonku Kaju Kanepi koja joj je pružila žestok otpor, iako se nalazi tek na 76. mjestu WTA ljestvice.

U prvom setu Kanepi je dočekala svoju priliku u završnici i dobila ga 7:5, da bi u drugom Martić zavladala terenom i sa 6:2 izborila odlučujući treći. U njemu je Estonka povela 2:0 i imala 40-0 na svoj servis, ali Petra se izvukla iz toga, napravila ‘break’ i zatim još jedan. Protivnica joj je ipak uzvratila i izjednačila na 3:3. Zatim je hrvatska igračica bila koja je kod 3:4 morala spašavati svoj servis, no kad je u tome uspjela, slomila je Kanepi i završila posao sa 6:4.

U četvrtfinalu će igrati protiv Čehinje Markete Vondroušove koja je s glatkih 6:2, 6:0 pobijedila Latvijku Sevastovu te sigurno neće biti laka protivnica. Međutim, Martić ima igru za visoke domete i u utorak će to imati priliku potvrditi…

 

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)