Uvjerljiva Vekić pridružila se Martić u osmini finala Roland Garrosa

Vrijeme:1 min, 17 sec

Dvije najbolje hrvatske tenisačice izborile su plasman među 16 najboljih u Roland Garrosu!

Nakon što je jutros Petra Martić do osmine finala došla pobjedom nad drugom igračicom svijeta, poslijepodne je Donna Vekić sa 6:4, 6:1 za 69 minuta igre svladala također veoma ozbiljnu suparnicu, 15. tenisačicu svijeta Belindu Benčić, izborivši drugi put u karijeri osminu finala na Grand Slam turniru, a prvi put na French Openu.

Za prvu pobjedu u trećem međusobnom dvoboju s Benčić, 22-godišnjoj Donni Vekić je bilo potrebno samo 67 minuta, a njezina je pobjeda mogla biti brža i još uvjerljivija da u prvom setu nije propustila početnu zalihu od dva “breaka”. Naime, Osječanka je projurila do vodstva 3:0, ali je dopustila Benčić da se vrati do 4:4. No, u devetom gemu je još jednom slomila servis Švicarke i asom na prvu set-loptu osvojila prvu dionicu dvoboja.

Osvojivši prvi gem drugog seta bez izgubljenog poena, Belinda Benčić je najavila jači otpor, ali uslijedio je Donnin odgovor – niz od šest gemova za pobjedu nad 15. tenisačicom svijeta, koja joj je donijela plasman u osminu finala i najbolji rezultat na pariškoj zemlji.

Vekić je iskoristila šest od devet prilika za oduzimanje servisa, dok je Benčić ostala na dva “breaka” iz prvog seta, uz jednu neiskorištenu priliku u šestom gemu drugog seta.

Osječanka će za svoj prvI četvrtfinale na Grand Slam turnirima igrati protiv Britanke Johanne Konte (WTA – 26.) koja je pobijedila Slovakinju Viktoriju Kuzmovu (WTA – 46.) sa 6:2, 6:1.

 

 

H/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)