Stier napao Plenkovića: Bez desnice HDZ ne može pobijediti. Trebamo promjene

Vrijeme:1 min, 22 sec

HDZ-OVAC Davor Ivo Stier u saboru je na press konferenciji oštro napao Plenkovića. Rekao je da su ovi izbori jasno pokazali da HDZ ne može pobijediti bez glasova desnih birača.

“Jasno je da nismo ispunili cilj jer smo osvojili 4 mandata, a ne pet. Jasno je da je to jedan neuspjeh.”

Nije želio direktno reći treba li Plenković otići s mjesta šefa HDZ-a, ali je cijela presica bila posvećena promjenama u HDZ-u. Najavio je kako je on već poduzeo i poduzimao poteze da bi HDZ bio jak. “I sada ću raditi da ujedinimo naše biračko tijelo. Ja ću to preuzeti i ja ću na tome raditi”, rekao je.

“Zašto ne kao predsjednik stranke. Kada dođe vrijeme unutarstranačkih izbora, sve ćete saznati”, odgovorio je na pitanje novinara Stier.

Uspjeh u EPP,  ali neuspjeh u Hrvatskoj

Stier smatra kako će postignuti rezultat omogućiti HDZ-u da se dobro pozicionira unutar Europske pučke stranke. “Možemo reći da je to rezultat koji nam daje tu priliku. I to je dobro. Međutim za nacionalnu politiku to nije dobar rezultat. To je jedan loš rezultat koji traži promjenu”, dodao je Stier.

“Ne možemo ići na parlamentarne izbore s potporom od 22 – 23 posto. Birači su nam poslali poruku: da je borba protiv korupcije i protiv klijentelizma u središtu našeg političkog djelovanja. Ali moramo imati i glasove desnih birača za pobjedu. Naš je zadatak da pokažemo kako smo dobro razumjeli tu poruku, rekao je Stier.

Novinari su ga pitali znači li to da treba promjenu u samom vrhu stranke, točnije promjena predsjednika, Stier je odgovorio: Mislim da je poruka naših birača jasna.

 

https://www.index.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)