Ante Šimunović: Hoće li netko napokon preuzeti odgovornost

Vrijeme:1 min, 45 sec

 

[HOĆE LI NETKO NAPOKON PREUZETI ODGOVORNOST?]

Nakon povijesno najlošijeg rezultata HDZ-a na nacionalnim izborima, članstvo očekuje da netko preuzme odgovornost za neviđeno poniženje koje su nam naši stranački čelnici priredili. Neviđeni je bezobrazluk da trenutni predsjednik proziva bivšega glavnog tajnika zbog “nesudjelovanja u kampanji”!?

Kako vodim stranačke kampanje od 1999. godine, poznato mi je da postoji nekoliko važnih aspekata uspješne izborne kampanje. S jedne strane tu su kandidati i program (za koje trenutni predsjednik tvrdi da su bili najbolji), a s druge je organizacija kampanje. Rekla bi većina, pa kakav je problem pokrenuti tako moćnu mašineriju od preko 200 tisuća duša? Ogroman, vjerujte mi. Kad se HDZ-ova mašinerija pokrene onda melje sve pred sobom. No, ovaj put se nije pokrenula, a i oni segmenti koji su ”kašljucali” činili su to vrlo raštimano.

Prihvatimo argumentaciju predsjednika, da je na listi bilo 12 najboljih HDZ-ovaca, da su imali najbolji program i najjasnije poruke. Ako je tomu tako, onda možda trenutni predsjednik i nema toliku odgovornost koliko javnost špekulira? U tom slučaju, odgovoran je – glavni tajnik! Nema tko drugi, on je dobio “u ruke” najbolje kandidate s najboljim programom i porukama, uz najjaču organizaciju i šire od RH, od preko 200 tisuća ljudi! skoro sam zaboravio i nama 2014. nedostižan budžet od 4 milijuna kuna! Ne znam što bi moglo biti većim dokazom nesposobnosti glavnog tajnika, g. Jandrokovića?!

Preporučam predsjedniku da se pri traženju odgovornih za upropaštavanje najboljih kandidata (programa, poruka i organizacije) samo osvrne oko sebe. I da se okane prozivanja bivših dužnosnika. Kvalitetu svačijeg posla potvrđuju rezultati. Trud, žar ili uvlačenje tu se ne “boduju”. Rezultat govori dovoljno. Pametnome dovoljno.

Članstvo ima još jedno pitanje za glavnog tajnika, za koju su svrhu i za koje usluge plaćena (ili bačena) 4 milijuna kuna? Ima li (opet) preplaćivanja oglasa preko “prijateljskih” agencija?

G. Jandrokoviću, ponesite se kao častan čovjek i podnesite ostavku! Uspjeli ste upropastiti najveći projekt Andreja Plenkovića, unatoč tomu što ste na raspolaganju imali sve resurse. Game over, gospodine Jandrokoviću 👎

FB Ante Šimunović/https://www.facebook.com/ante.simunovic/Hrvatsko nebo

Odgovori