BOŠKOVIĆ ZA HMS: Ni jedna bošnjačka politička opcija ne želi Hrvate iz HDZ-a i HNS-a

Vrijeme:2 min, 31 sec

– Stranke okupljene oko HDZ-a BiH i HNS-a bile su spremne za implementaciju vlasti dan nakon objavljivanja rezultata izbora i naš je osnovni upit što se do sada čekalo, rekao je predsjedatelj Kluba HDZ BIH – HNS u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, dr. Mladen Bošković. On je za Hrvatski Medijski Servis komentirao izjavu visokog dužnosnika SDA da će predsjedatelj ZD PFBiH BiH Elvir Karajbić (SDP) biti smijenjen zbog definiranja nove većine unutar bošnjačkog bloka u ZD PFBiH, a koju predvodi SDA.

Bošković se upitao je li logično da oni, koji su sami sebe eliminirali iz vlasti imaju predsjedatelja Zastupničkog doma, pa je i sama smjena Karajbića logična stvar.

Bošnjačke stranke – kompaktna cjelina

Međutim, sugovornik HMS-a je kazao da u ovoj cijeloj priči postoji i drugi momenat jer se nikada ne može vjerovati hoće li to biti krajem svibnja, početkom lipnja, nekada na jesen ili neće biti nikada.

„Bošnjačka politička elita nastupa kao kompaktna cjelina kada je na stvari pitanje Hrvata. Ni jedna politička opcija bošnjačke provenijencije ne želi Hrvata iz HDZ-a odnosno iz HNS-a”, rekao je Bošković aludirajući na to da je svebošnjačka koalicija aktualna uvijek kada se treba uraditi nešto što bi bilo na štetu Hrvata.

Što se do sada čekalo

Član Predsjedništva HDZ-a BiH istaknuo je da je cjelokupan zastoj u funkcioniranju zakonodavne vlasti na razini FBiH generirano pregrupiranjem na bošnjačkom političkom spektru. S druge strane, napominje Bošković, dan nakon objavljivanja izbornih rezultata jasno se znalo tko su legalni i legitimni politički predstavnici Hrvata.

„Stranke okupljene oko HDZ-a BiH i HNS-a bile su spremne za implementaciju vlasti dan nakon objavljivanja rezultata izbora i naš je osnovni upit što se do sada čekalo”, upitao se Bošković te dodao:

-Na sceni je cjelokupno pregrupiranje bošnjačke političke scene i nisam siguran da je to do kraja okončan proces. Stoga, navodi Bošković, nije siguran da će imenovanje novog predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH biti početkom lipnja.

Jasno tko su legitimni predstavnici Hrvata

Predsjedatelj Kluba HDZ BiH – HNS u Zastupničkom domu parlamenta FBiH kazao je za HMS da su legalni i legitimni predstavnici hrvatskog naroda su zastupnice i zastupnici okupljeni oko HDZ-a BiH i HNS-a.

Stoga su predstavnici HDZ-a BiH i HNS-a, ističe Bošković, bili spremni na implementaciju izbornih rezultata dan nakon održavanja izbora „jer se točno znalo tko je pobjednik u hrvatskom narodu.“

“Spremni za sutra i svaki drugi dan”

Sugovornik HMS-a još je jednom napomenuo da je loptica prebačena na bošnjačku stranu jer politički su predstavnici Hrvata na formiranje zakonodavnih tijela vlasti spremni i sutra i bilo koji drugi dan.

– Sve ovo što se radi je pregrupiranje u bošnjačkom dijelu političkog spektra jer se sada spojilo i građansko i nacionalno. Još jednom bih ponovio da smo mi spremni i sutra kao i prvi dan nakon objavljivanja rezultata izbora. Tako smo spremni i krajem svibnja, i početkom lipnja i svaki drugi dan kada politički predstavnici Bošnjaka odluče tko će ih predstavljati u tijelima vlasti rekao je Bošković.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori