HRVATSKA: Trgovački sud odlučio, Uljanik ide u stečaj

Vrijeme:58 sec

Na Trgovačkom sudu u Pazinu održano je ročište na kojem je odlučeno da se otvara i stečaj krovne tvrtke Uljanik d.d.

Uljanik d.d. krovno je društvo Uljanik grupe i stopostotni vlasnik 11 tvrtki u okviru grupe, a većinski je vlasnik i riječkog 3. maj Brodogradilišta, u kojemu drži 87 posto dionica, prenosi HRT.

Do sada je šest članica Uljanik grupe završilo u stečaju – sredinom travnja otvoren je stečaj Uljanik Proizvodnje opreme, početkom svibnja otvoren je i zaključen stečaj Uljanik Poslovno informacijskih sustava, od prošlog tjedna u stečaju su i Uljanik TESU i Uljanik Strojogradnja Diesel, a od početka ovoga Uljanik Brodogradilište i Uljanik Shipbuilding Computer Sistems (USCS).

– Od danas na dalje, sudac je imao zakonski rok od tri dana o otvaranju stečajnog postupka, da bi onda u tom nekom razdoblju društvo počelo funkcionirati u stečajnim uvjetima s primjenom stečajnog zakona. Sustav više ne može funkcionirati po tržišnoj osnovi, postoji formalni okvir prema kojem će stečajni upravitelj funkcionirati. Mi očekujemo da je to možda jedina šansa sada da sustav dobije neki nužni protok sredstava da se osigura minimalno funkcioniranje sustave, rekao je predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)