BORBA ZA PRVAKA BiH SE NASTAVLJA: Sarajevo izgubilo, Zrinjski slavio i prišao na tri boda zaostatka

Vrijeme:1 min, 3 sec

Nogometaši Sarajeva propustili su prvu meč-loptu za osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine. Bordo tim je izgubio na gostovanju u Banovićima kod Tuzla Cityja rezultatom 1:0, dok je istim rezultatom Zrinjski slavio u gostima kod Čelika.

Nakon točno sat vremena igre Tuzla City je poveo. Poslije ubačaja sa desne strane obrana Sarajeva je izbacila loptu do Mirsada Hasanovća koji šutira sa ruba kaznenog prostora i uz dosta sreće pogađa za 1:0.

U posljednjim sekundama Amar Rahmanović je imao dobru priliku, ali je veoma loše šutirao iz voleja iskosa sa lijeve strane.

Ovom pobjedom Tuzla City je osigurao opstanak u Premijer ligi BiH, piše Klix.

Aktualni prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski slavio je na gostovanju u Zenici kod Čelika minimalnim rezultatom 1:0 i ostao u utrci za titulu.

Mostarci su poveli u 61. minuti kada je nesretni Ćubara pogodio svoju mrežu.

Čelik je u završnici susreta pokušao stići do izjednačenja, a najbolju priliku za to je imao u 75. minuti kada je Vrhovac šutirao, a Soldo obranio njegov udarac.

Sarajevo sada ima tri boda prednosti u odnosu na Zrinjski i pobjedom u idućem kolu kod kuće protiv Zvijezde 09 može osigurati titulu prvaka Bosne i Hercegovine, piše Klix.ba

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori