TRGOVAC DROGOM IZ ČAPLJINE Tko je uhićeni Davor Čilić iz Čapljine i zašto ga traži USKOK

Vrijeme:1 min, 41 sec

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su u Čapljini jednu osobu po međunarodnoj Interpolovoj potjernici koju je raspisala Hrvatska, priopćila je jučer ova policijska agencija.

Iz izvora bliskih SIPA-i Avaz saznaje da je riječ o 52-godišnjem Davoru Čiliću, državljaninu Hrvatske, kojeg potražuje Ured za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) zbog sumnje da je kao član kriminalne grupe sudjelovao u krijumčarenju i preprodaji droge, piše Avaz.ba

Pripadnici SIPA-e locirali su Čilića prije nekoliko dana i uhvatili ga u unajmljenom stanu u Čapljini, gdje se mjesecima krio. On je odmah predan u nadležnost Suda BiH.

U Sudu BiH jučer je održano i ročište da se Čilić izruči Hrvatskoj. On se tome usprotivio uz tvrdnju da je teško bolestan i da se nije krio.

Prema nekim  informacijama, USKOK Čilića  tereti da je član kriminalne grupe koja je sredinom 2017. godine pokušala krijumčarenje 5.000 litara kiseline potrebne za proizvodnju heroina i 55 kilograma marihuane.

Mediji u Hrvatskoj objavili su u listopadu prošle godine da je razbijena sedmočlana grupa hrvatskih državljana protiv kojih je USKOK otvorio istragu i tereti ih za zločinačko udruživanje u svrhu ilegalne preprodaje droge, među kojima je i Čilić.

On je bio dio ekipe koju su formirali Hrvati Damir Čuma i Viktor Mrvalj. Ova skupina najprije je organizirala transport kiseline za proizvodnju heroina u Tursku, ali pošiljka je uhvaćena na granici s Bugarskom. Otkriveni su i s dvije pošiljke marihuane za Njemačku.

Ova banda lani je na području Čapljine kupila 55 kilograma marihuane, koju su namjeravali prebaciti automobilima i kamionima u Njemačku, ali su otkriveni na graničnim prijelazima, a vozači uhićeni.

Čilić je mjesecima bio u bijegu.

Droga u kamionima iz BiH

Grupa je 40 tona marihuane namjeravala krajem prošle godine prošvercati s legalnim prijevozom stolica, koje su se kamionom Volvo prevozile iz BiH u Njemačku. Drogu su sakrili u sredinu kamiona, rasporedivši je u 38 paketa između stolica, ali nisu uspjeli jer je sve otkriveno na graničnom prijelazu Slavonski Brod.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)