VUČIĆ: Želim da se proizvodi iz Mostara, Širokog Brijega i Gruda prodaju u Srbiji

Vrijeme:1 min, 36 sec

Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan sastanak predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragana Čovića s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Čović je naglasio da je fokus susreta bio na unaprjeđenju gospodarske suradnje dviju država te da se razgovaralo i o drugim temama. Vučić je istaknuo da želi da se proizvodi iz Mostara, Širokog Brijega i Gruda prodaju u Srbiji kao i da se proizvodi iz Beograda, Novog Sada i ostatka Srbije prodaju u Hercegovini, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

Dvojica državnika naglasila su važnost ovakvih bilateralnih susreta, a Vučić se posebno zahvalio na Čovićevom srdačnom gostoprimstvu napominjući da peti put za redom dolazi na Sajam gospodarstva u Mostar što je i povod ovoga susreta. „Očekujem još bolju suradnju i gospodarsku razmjenu između BiH i Srbije koja će ove godine dosegnuti iznos od dvije milijarde eura“, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije također je napomenuo da se na susretu dvojice državnika razgovaralo o odnosima Srba i Hrvata u BiH koji su u uzlaznoj putanji unatoč složenom povijesnom nasljeđu.

Na pitanje novinara da prokomentira nedolazak političkog vrha bošnjačkog naroda u Mostar Čović je kazao da su predsjedatelj Vijeća ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić i bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović tražili dodatne protokolirane pozive nakon čega su otkazali svoj dolazak u Mostar.

„Slična situacija dogodila se i prošle godine i upravo na isti dan kada smo trebali imati sastanke gospodin Zvizdić je otkazao svoj dolazak. Sutra će ovdje biti gospodin Izetbegović pa ga pitajte zašto nisu došli predstavnici Bošnjaka jer je vrlo važno da kroz Sajam u Mostaru jačamo suradnju“, rekao je Čović novinarima.

Inače, susret Čovića i Vučića je uvertira u Sajam gospodarstva u Mostaru na kojemu je zemlja-partner Kina. Sajam osim gospodarske ima snažnu političku i kulturnu dimenziju jer se na marginama Sajma obično održi neformalni summit šefova država i visokih dužnosnika iz BiH, regije i svijeta.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo