ČISTKA: Trump smijenio direktora američke tajne službe

Vrijeme:1 min, 15 sec

Američki predsjednik Donald Trump smijenio je direktora američke tajne službe Randolpha “Texa” Allesa, piše CNN.

Trump je navodno uputio Micka Mulvaneyja da otpusti Allesa. Alles za sada ostaje na svom položaju, ali je od njega zatraženo da napusti svoju poziciju.

Direktor tajne službe izravno je odgovarao ministrici domovinske sigurnosti Kirstjen Nielsen, koja je u nedjelju podnijela ostavku, prenosi Hina.

“U drugoj najvećoj nacionalnoj sigurnosnoj agenciji događa se sustavno čišćenje”, izjavio je jedan neimenovani visoki dužnosnik za CNN.

Trump joj zahvalio na službi

Američka ministrica domovinske sigurnosti Kirstjen Nielsen odlazi sa svoje dužnosti, a zamijenit će je Kevin McAleenan, trenutni povjerenik za carine i graničnu zaštitu SAD-a, objavio je američki predsjednik Donald Trump.

Trump je na Twitteru izvijestio da će “ministrica domovinske sigurnosti Kirstjen Nielsen napustiti svoj položaj, a ja joj zahvaljujem na službi”. Visoki izvor iz administracije potvrdio je da je Nielsen ostavku dala na Trumpov zahtjev.

Na funkciji je bila od prosinca 2017. godine

Trumpova administracija provodi obnovu odjela odgovornog za imigracijsku politiku, a Nielsen je na mjestu čelne osobe za domovinsku sigurnost bila od prosinca 2017. godine.

Njezin je odjel odgovoran za provedbu nekih od najspornijih Trumpovih politika, kojima pokušava smanjiti broj Meksikanaca i stanovnika država Srednje Amerike koji ulaze u SAD bez odgovarajuće dokumentacije.

Često podvrgavana oštrim ispitivanjima demokrata u Kongresu, Nielsen je nadgledala provedbu Trumpovih planova kao što su izgradnja zida na granici s Meksikom i odvajanje djece migranata od njihovih obitelji.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori