EUROPA KUP: Hrvatska u polufinalu Europa kupa: Barakude svladale Grčku

Vrijeme:1 min, 22 sec

Loren Fatović predvodio Hrvatsku do pobjede.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija plasirala se u polufinale Europa Kupa svladavši Grčku s 13:11. Barakude su u Zagrebu imale težak zadatak da prođu među četiri najbolje, ali su utakmicu prelomilli u trećoj četvrtini te uspjeli svladati neugodne Grke.

U prvom poluvremenu gledali smo izjednačenu utakmicu, a to najbolje pokazuje i rezultat 6:6. Grcima je pripala prva dionica (1:2), a Hrvati u drugoj, u pravoj golijadi (5:4) dolaze do izjednačenja.

U trećoj dionici izabranici Ivice Tucka pokazuju kako su i danas kvalitetnija momčad od Grčke i četvrtinu rješavaju s 4:1 za tri gola prednosti u posljednjoj. U njoj nisu dozvolili gostima da dođu do preokreta, a na kraju je završilo s mirnih 13:11.

Vodeći strijelac Barakuda bio je Loren Fatović s tri gola, a dva su dodali Maro Joković, Josip Vrlić, Anđelo Šetka i Javier Garcia.

Hrvatska je još jednom pokazala kako im Grci sjajno leže. Ovo je bio njihov 52. međusobni susret, a Hrvatskoj 36 pobjeda (9 remija, 7 poraza).

Hrvatska je tako prošla među četiri najbolje reprezentacije Euopa Kupa, a tamo su se ranije plasirale Španjolska, Mađarska i Italija. Španjolci su pobijedili Srbiju s 13:12, dok su Mađari nadigrali Crnogorce 11:7, a Italija je svladala Rusiju 11:9. Izabranici Ivice Tucka će za ulazak u finale igrati protiv Španjolske.

Podsjetimo, tri najbolje reprezentacije s Europa kupa će se plasirati na završnicu Svjetske lige koja se igra u Beogradu, a tamo ih čeka Srbija koja je kao domoćin osigrulala nastup. Pobjednik Svjetsk elige plasirat će se izravno na Olimpijske igre u Tokiju.

 

Dnevnik.ba/ T.R./https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)