Trump pozvao Rusiju da napusti Venezuelu

Vrijeme:56 sec
Američki predsjednik Donald Trump smatra da “Rusija treba napustiti Venezuelu”, prenosi Anadolija. Nakon što su tijekom vikenda u Venezuelu stigli pripadnici specijalnih ruskih postrojbi, Trump je poručio da su Sjedinjene Američke Države i dalje uz čelnika venezuelanske oporbe Juana Guaidoa.

“Sto posto smo s vama”, rekao je Trump tijekom susreta u Washingtonu s Fabianom Rosales, suprugom Juana Guaidoa.

I potpredsjednik Mike Pence je, kako prenosi Reuters, pozvao Rusiju da prestane podržavati Madura, a dolazak ruskih trupa, odnosno 100-ak vojnika tijekom vikenda, smatra “nepotrebnom provokacijom”.

“Pozivamo Rusiju da prekine pružati svaku podršku Madurovom režimu i stane uz Juana Guaidoa, ali i uz narode ove hemisfere i širom svijeta dok se ne obnovi sloboda”, naveo je Pence.

Venezuela je pogođena prosvjedima od početka godine, kada je predsjednik Nicolas Maduro položio prisegu za drugi mandat nakon izbora koje je oporba bojkotirala.

Napetost se dodatno povećala kada se oporbeni čelnik Juan Guaido 23. sijačnja proglasio za privremenog šefa države, što su podržali SAD i mnoge europske i latinoameričke države.

Rusija, Turska, Kina, Iran, Bolivija i Meksiko podržavaju vlast venezuelanskog predsjednika Madura.

 

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)