Drago Pilsel: Da nije bilo katolika, ne bi bilo ustaškog pokreta

Vrijeme:2 min, 25 sec

Sve po starom

Ovih dana se dosta govorilo u medijima tko je kriv za to što je biskupija u Klagenfurtu uskratila Hrvatskoj biskupskoj konferenciji dozvolu za držanje mise na Bleiburškom polju. No, nitko, pa ni predsjednik vlade koji se također javio po tom pitanju, nije spomenuo sustavno ocrnjivanje i širenje laži kojima su najmaligniji izvori u samoj Hrvatskoj.

A, upravo je u tim optužbama koje dolaze iz same Hrvatske najveći problem, jer kako bi stranci mogli razumjeti da bi ovakve laži o vlastitom narodu i državi, svojim susjedima i sugrađanima, govorio netko potpuno lažno i izmišljeno. Carlos PilselNo, sve je to bilo već viđeno prilikom suđenja najviših hrvatskim časnicima u Haagu, pa se s punim razlogom tada govorilo o Haaškoj mreži u Hrvatskoj.

Do kuda neki krugovi idu, bez ikakvih reakcija vodećih hrvatskih političara i medija. možda najbolje ilustrira izjava Drage Pilsela, koju ovdje prenosimo.

Kad Palić kaže da se HBK distancirala od ustaštva – on ne govori istinu. Ja nisam čuo ni vidio da se HBK distancirala od Vlade Košića i Valentina Pozaića kada su rekli da ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’ treba uvesti u redovnu upotrebu oružanih snaga. Nisam čuo nikoga iz HBK da se distancirao. Ono što treba je da HBK proizvede dokument sličan Barmenskoj deklaraciju. U šest točaka njemački kršćani se distanciraju, kaju i objašnjavaju u čemu je bio problem kada su podržavali nacizam. Da nije bilo katolika, ne bi bilo ustaškog pokreta. Ustaški pokret je osnovan na Kaptolu broj 4, da se razumijemo. Masa ljudi iz Katoličke akcije, iz pokreta koje Alojzije Stepinac diže kao pomoći biskup i onda kao naslovni, kada je naslijedio Antuna Bauera – svi ti kadrovi postaju funkcioneri ustaškog pokreta. Nama treba dokumet koji će potpisati svi biskupi – kažite što je ustaštvo bilo, potpišite to.

Inače, Drago Pilsel, nesuđeni savjetnik predsjednika Ive Josipovića, sa 16 godina je po vlastitom priznanju kamenovao sinagogu. A s onim čime se posebno proslavio kao sada već potpuno odrasla osoba zbivanja su nakon Oluje.

Drago Pilsel radio u HHO-u, ali i pisao u splitskom ‘Feralu’ pod pseudonimom Vjeran Grković, javnosti je svojedobno otkrila obrana generala Gotovina. Ono što je tragikomično je činjenica da je u tim člancima Vjeran Grković nerijetko hvalio i isticao Dragu Pilsela, dakle samoga sebe, a uz to je imao i još jedan pseudonim – Zvonimir Carlos. Pod tim je pseudonimom pisao o navodnim zločinima koje je sam počinio, kao onda kad je nakon ‘Oluje’ uhvaćen kako ruši križeve i devastira grobove na pravoslavnom groblju u Gračacu, za što je poslije optuživao Hrvatsku vojsku. U isto vrijeme dok je Zvonimir Carlos rušio groblja po Gračacu, njegov ‘virtualni’ dvojnik Vjeran Grković bio je u zaleđu Šibenika gdje je ‘vidio svojim očima kako pripadnik HV-a ubija babu i djeda srpske nacionalnosti te ih nakon toga polijeva benzinom i pali’ (…) Isti čovjek, pod dva različita pseudonima (klona) u isto vrijeme na dva mjesta!

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo