GALIJAŠEVIĆ: HDZ BiH dva ministarstva u novoj vladi ZDŽ

Vrijeme:1 min, 18 sec

 

 

Skupština Zeničko-dobojske županije usvojila je danas prijedlog odluke o osnivanju novih skupštinskih komisija, jer je u međuvremenu došlo do promjene političkih odnosa te uspostave nove parlamentarne većine koju predvodi SDA.

U pauzi zasjedanja Skupštine ZDŽ, održan je nastavak sjednica klubova naroda – Hrvata i Bošnjaka, na kojem su izabrani predstavnici ta dva kluba za vodstvo Skupštine ZDŽ iz ovih naroda.

Tako je nova kandidatkinja Kluba Bošnjaka za tročlano radno predsjedništvo Amira Hadžić (SDA), a Hrvata Ivo Tadić (HDZ). Oni bi, na nekom od narednih zasjedanja, trebali zamijeniti predsjedavajućeg Ismeta Sarajlića iz SBB-a te zamjenicu predsjedavajućeg Sanju Renić iz Naše stranke.

Predstavnik Kluba Srba ostaje Mladen Simić iz SDP-a, jer je on jedini zastupnik te i kandidat iz reda Srba u Skupštini ZDŽ.

– Ovo su sve aktivnosti koje poduzimamo u cilju stvaranja uvjeta za izbor nove Vlade ZDŽ od strane nove skupštinske većine – kazao je aktualni premijer Vlade ZDŽ i predsjednik Županijskog odbora SDA Miralem Galijašević.

On je najavio kako će SDA zadržati dosadašnje resore u županijskoj vladi (obrazovanje, braniteljska pitanja, rada i socijalne politike, pravosuđa i uprave, poljoprivrede i šumarstva te pozicije premijera ZDŽ), kao i HDZ (gospodarstvo i financije), dok će A-SDA i SBiH, njihovi novi koalicijski partneri, preuzeti resore koje su držali ministri iz reda SBB-a.

SBB je ima ministarska mjesta u resorima zdravstva, prometa i komunikacija i unutarnjih poslova, koji bi sada trebali pripasti stranci A-SDA, dok će SDA, prema ranijim najavama, vjerojatno Ministarstvo za braniteljska pitanja ustupiti Stranci za BiH.

 

 

/Fena/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)