Sarajevska socijaldemokracija

Vrijeme:3 min, 0 sec

 

 

Postoje najmanje dvije sorte sarajevskih socijaldemokrata. Jedna pod socijaldemokracijom podrazumjeva pravo sarajevskog političkog mainstreama da određuju patriote među Hrvatima i Srbima. Takvi dobivaju “certifikat” ako su za građansku BiH, prevedeno državu većinskog bošnjačkog naroda i ako su voljni pljuvati predstavnike vlastitog naroda, nazivati ih fašistima, djeliteljima i rušiteljima Bosne i Hercegovine. Druga, radikalnija, varijanta zagovara nabijanje na glogov kolac političkih predstavnika Hrvata. Ovi potonji uz to su i idolopoklonici jednog od najvećih masovnih ubojica u povjesti čovječanstva- J. B. Tita. Njihov predvodnik “mitraljezac”, onaj koji zahvaljujući mržnji prema narodu iz kojeg je potekao, sjedi na mjestu u državnom vrhu koje mu, po Ustavu, ne prapada, u svom uredu ponosno drži sliku tog zlikovca, piše Hrvatski Medijski Servis.

I jedna i druga sorta sarajevskih socijaldemokrata- Partijaši i Deeflije- davno su markirali “fašiste, djelitelje i rušitelje BiH”- SNSD i HDZ. Tko podržava te dvije stranke i njihove lidere- ruši i djeli Bosnu i Hercegovinu i taj nije patriota. Patriota brani Bosnu i Hercegovinu od mrskih rušitelja. Kako? Tako što one koji zagovaraju da Hrvati, Bošnjaci i Srbi mogu izabrati svoje predstavnike u federalni Dom naroda, kako to traži i presuda Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože ljubića, naziva fašistima, Čovićevcima, rušiteljima države.

Suprotno takvima socjeldemokratske patriote tu mrsku presudu i ne spominju, već naglašavaju nužnost provedbe isključivo presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu “Sejdić- Finci”, kao alata za pretvaranje tronacionalne u građansku- jednonacionalnu BiH. Premda se u toj presudi nigdje ne traži ukidanje konstitutivnosti naroda, već samo mogućnost da se i pripadnici nacionalnih manjina mogu kandidirati za sve funkcije, oni bi je proveli tako da hrvatsko-bošnjačka Federacija, u kojoj su Bošnjaci tri puta brojniji od Hrvata, i dalje ostane jedna izborna jedinica iz koje bi se birala dva člana Predsjedništva (bez nacionalnog prefiksa). Tako da “svi građani” u prevodu brojniji narod, kao što se to po treći put dogodilo u listopadu prošle godine, može izabrati obojicu članova državnog vrha tronacionalne zemlje.

No, vratimo se Domu naroda. Ako već postoji, e onda, dok ga “patriote” ne ukinu, u njega bi trebalo socijaldemokratski birati samo certificirane Hrvate i Srbe. Svi koje oni nisu izabarali, već pripadnici njihovih naroda neprijatelji su države.

Patrijaši i Deeflije, samozvani socijaldemokrati, proglasili su se, uz Njihovu stranku, jedinim multietničkim strankama, a međusobni politički savez BH Blokom, iako su po članstvu, biračkom tijelu i političkom programu predominanto jednonacionalni, ili kako to oni vole reći jednoetnički, blok.

Time što u svojim redovima imaju nekolicinu nebošnjaka, i što je njihovo bošnjačko biračko tijelo izabralo nekolicinu certificiranih Hrvata i Srba u većinski bošnjačke županijske skupštine i Parlament FBiH oni misle kako imaju pravo predstavljati i druga dva naroda. I u Vladi Federacije i u Vijeći ministara.

Razlika između bošnjačkih nacionalnih stranaka poput SDA  i lažnih sarajevskih socijaldemokratskih patriota nije u njihovoj političkoj agendi. -Pa mi se u 99 posto stvari slažemo, reći će jednom prilikom lider SDA Bakir Izetbegović. Taj 1 posto u čemu se razlikuje SDA od Partijaša i Deeflija je da SDA-ovci ne hinje da predstavljaju sve građane i sve narode, već samo Bošnjake. Zato im ovi drugi trebaju da umjesto njih odrade prljavi posao razvlašćivanja Hrvata i Srba u projektu pretvaranje BiH u bošnjačku Bosnu. Najprije Hrvate u Federaciji, a onda će na red doći Srbi. To je glavna misija sarajevske socijaldemokracije- bolje reći pokreta rušitelja ustavnog uređenja Bosne i Hercegovine, koji niti znaju za što se zalažu europske socijademokratske stranke, niti s tim strankama imaju ikakvih dodirnih točaka. Lažni socijaldemokrati, oporba tronacionalnoj Bosni i Hercegovini, odlučila je i ovaj put, ne ići u vlast već u oporbu. I bolje da je tako.

 

hms.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)