FBiH Čapljina, Ljubuški i još 5 općina dobivaju status grada?

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) razmatrat će 28. veljače po skraćenom postupku prijedloge zakona kojima bi Čapljina, Ljubuški, Gradačac, Visoko, Živinice, Gračanica i Srebrenik dobile status grada.

 

Riječ je o prijedlozima lokalnih zajednica koje su podnijele inicijativu Vladi FBiH kako bi dobile status grada.

Da bi općine Čapljina, Ljubuški, Gradačac, Visoko, Živinice, Gračanica i Srebrenik postali gradovi neophodno je da inicijativu potvrde oba doma Parlamenta FBiH.

Na redovitoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH pred zastupnicima će se naći i Nacrt zakona o podršci obiteljima s djecom, kojim se predviđa da sva socijalno ugrožena djeca na području FBiH imaju dječji dodatak.

Dječiji dodatak bi se financirao iz federalnog proračuna čime bi bila otklonjena diskriminacija s obzirom na to da je sada isplata dječjeg dodatka ovisila od financijske moći županija.

Dječji dodatak se u ovisnosti o kojoj županiji je riječ kretati od devet do 50 KM. Tim zakonom se daju ista prava svim nezaposlenim porodiljama u FBiH, a koje sada u nekim županijama i nemaju nikakvu naknadu.

Pred zastupnicima Zastupničkog doma naći će se i Prijedlog zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji.

Tim zakonom se udovoljava zahtjevima branitelja, prvenstveno za javnu objavu registra branitelja, te uvođenje braniteljskog dodatka.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog zakona o otpisu poreskih dugovanja fizičkih osoba – rezidentna FBiH koji su ostvarili prihode iz inozemstva po hitnom postupku.

Početak sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH zakazan je za 10.00 sati.

 

hms.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)