Tijelo našli ispred kuće u BiH: Ženu nasmrt izgrizao njen pas

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

 

Petra Gorančić (69) imala je ugrize po cijelom tijelu, ali su smrtonosne bile ozljede glave. Riječ je o pasmini SOP (srpki obrambeni pas) koja je nastala 1991. godine.

 

Policijskoj postaji Pale u BiH u nedjelju jutro oko 8.30 sati prijavljeno je da se ispred obiteljske kuće u mjestu Donji Ćemanovići na Palama nalazi tijelo 69-godišnje P. G. Kako su naveli iz policije Pale, nesretna žena umrla je zbog višestrukih ugriza psa.

Prema informacijama, nastradala je Petra Gorančić, koju je do smrti izgrizao njezin pas pasmine SOP (srpski obrambeni pas).

Pas je skočio na nesretnu 69-godišnjakinju i oborio je na tlo. Ona se nije mogla obraniti dok ju je pas krvnički ujedao po glavi i tijelu. Ozljede koje je zadobila bile su brojne i teške, što je potvrdio i sudski vještak medicinske struke Hamza Žujo.

On je utvrdio da je žena imala ugrize po cijelom tijelu, ali su smrtonosne bile ozljede glave, piše Dnevni avaz. Tako je mrtvozornik Doma zdravlje Pale mogao samo konstatirati smrt Petre Gorančić.

Na licu mjesta nisu pronađeni tragovi koji upućuju na postojanje elemenata kaznenog djela. Nesretna žena živjela je sama u jednom dijelu obiteljske kuće.

Pasmina srpski obrambeni pas nastala je na planini Romaniji križanjem vukova, tornjaka, napuljskih mastifa, rotvajlera i američkih stafordskih terijera. Križanja su završena 1991., pa se ta godina uzima kao godina njihovog nastanka.

 

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo