HDZ BiH i SDA predložili kandidate za ministre u Vladi SBŽ

Vrijeme:1 min, 8 sec

 

 

Županijski odbor HDZ-a BiH ŽSB na sjednici održanoj u Vitezu imenovao je kandidate za ministre u Vladi Županije Središnja Bosna.

 

Kako piše Travnički vjesnik Zoran Marković iz Kiseljaka kandidiran je za ministra pravosuđa i uprave, Bojan Domić iz Travnika za ministra obrazovanja, znanosti, kulture i športa, Feliks Vidović iz Kreševa za ministra unutarnjih poslova, Anto Matić iz Viteza za ministra zdravstva i socijalne politike, te Mirjana Plavčić iz Busovače za ministricu financija ŽSB.

Također, ŽO HDZ BiH ŽSB je predložio kandidate za Dom naroda parlamenta Federacije BiH: Zdenku Džambas iz Novog Travnika, Iliju Nakića iz Travnika i Marka Sarafa iz Jajca.

I Županijski odbor SDA predložila je kandidate za ministre i premijera Županije Središnja Bosna, kao i kandidate za Dom naroda parlamenta Federacije BiH.

Tahir Lendo ponovo je predložen za premijera SBŽ, dosadašnji ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Salkan Merdžanić ponovno je kandidat za tu poziciju, dok je kandidat za ministra prostornog uređenja, građenja zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova Amir Šečibović, a Nisvet Hrnjić za ministra gospodarstva.

Na listopadskim izborima od ukupno 30 zastupničkih mjesta u Saboru ŽSB, SDA je osvojila deset mandata, a isti broj mandata ima i koalicija stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH. SDP BiH osvojio je pet mandata, DF i SBB po dva, a jednog zastupnika imat će Nezavisni blok.

 

 

/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo