Hercegovački majstor borilačkih vještina Slaven Planinić, napisao svoju prvu knjigu

0

 

 

Hercegovački majstor borilačkih vještina, Slaven Planinić, svladao je tehnike karatea, jiu jitsua, juda, hrvanja, boksa, muay thaia, filipino kalia, jeet kune dou, submission fightinga, grapplinga, taekwandoa, wing chun kung fua i drugih.

 

U Mostaru vodi klub “Slava MMA” gdje se borci, osim u slobodnoj borbi, mogu natjecati i jiu jitsu te girjama.

Osim u borilačkom svijetu, Slaven se okušao i u ulozi spisatelja te nakon mnogo rada i truda objavio svoju prvu knjigu.

“Nakon vise od 4 godine intenzivnog rada, istraživanja, proučavanja i putovanja, uspio sam dovršiti svoju prvu knjigu na koju sam iznimno ponosan.

Knjiga pod imenom “Nikola Zrinski Sigetski” dovršena je. Radi se, navodi Planinić, o možda najvećem junaku hrvatske povijesti. Knjiga je rezultat i prevođenja starih dokumenata, putovanja na originalne lokacije te već navedenog četverogodišnjeg rada, istraživanja i proučavanja. Knjiga detaljno opisuje njegov životopis sve do legendarne pogibije pred Sigetom u Mađarskoj.

“Oduvijek se zanimam za povijest, pored borilačkih vještina, a poveznica je bila to što sam kroz čitanje i proučavanje saznao dosta detalja o Nikoli Zrinskom gdje ga se hvali kao jednog od najbolji mačelavaca u tadašnjem Austro- Ugarskom carstvu, detalja oko priprema za dvoboj s Muhamed Pašom i još nekoliko svjedočanstava o njemu kao dokazanom ratniku… Mislim da će knjiga biti zanimljiva svima koje povijest zanima ali i malo šire jer je riječ o atraktivnoj temi i liku o kojem se često pričaju provjerene i ne provjerene informacije. Knjiga je moj pokušaj da publici približim Nikolu Zrinskog kakav je bio u stvarnosti, sa svim manama i vrlinama koje i svi mi imamo te na kraju ostavljam čitaocu da sam ocijeni njegovu osobu.”

Knjiga još nije objavljena iako je završena prije nekoliko mjeseci:

“Problem sa stručnom recenzijom je taj što nisam pisao knjigu sa fusnotama. Izdat ću je samostalno bez ičije financijske ili stručne pomoći. Ovo je moje djelo i ne želim ga mijenjati zbog toga će mi trebati još neko vrijeme da osiguram potrebne financije. Nadam se da ću što prije riješiti taj problem i da će knjiga konačno ugledati svjetlo dana.”

 

 

herca.com.hr/ https://herca.com.hr/Šport/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara