Pupovac najavio tužbu: Mene da se dovodi u vezu s ubojstvom nekoga …

Vrijeme:1 min, 47 sec

 

 

 

Hrvatski tjednik u svom posljednjem broju ima naslovnicu na kojoj Milorad Pupovac u ruci drži krvavi nož i glavu doktora Ivana Šretera.

 

-Jeziva istina: Hoće li glavni državni odvjetnik nakon skoro 30 godina pozvati Milorada Pupovca da objasni svoju ulogu u ubojstvu dr. Ivana Šretera – stoji u naslovu na naslovnici Hrvatskog tjednika.

Prvo, to je primjer satire, koja je sustavno provodila Pupovčeve “Vijesti”. Međutim, SDSS Milorad Pupovac, koji je doktorirao u Slobodanu Miloševiću, ima posao za DORH.

-Mene da se dovodi u vezu s ubojstvom nekoga, da sam nekom dlaku s glave skinuo… to može samo naopak i bolestan um uraditi. Ovo je stvar koja je utuživa i budući da je utuživa tako će biti od mene tretirana. Oni koji misle da se mogu pozivati na satiru i raditi ovakve stvari, jednom za svaga će naučiti i suci i istražni organi razliku između te dvije stvari – kazao je Pupovac u petak u Saboru.

Podsjetimo, krajem prošlog tjedna Pupovčeve “Novosti” su objavile na naslovnici fotografiju dr. Franje Tuđmana kako drži u ruci glavu partizana.

.Skoro 30 godina HDZ ustrajno rehabilitira NDH i relativizira ustaške zločine, a onda se zaprepastio kad je jedan mladi član na Fejs stavio fotografiju ustaše s odsječenom srpskom glavom – stajalo je na naslovnici Pupovčevih “Novosti” uz nadnaslov “Glava i užas”.

Time su “Novosti” aludirale na objavu Ivana Đakića, sina HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića, koji je na Fejsu objavio sliku ustaše koji drži glavu Srbina.

Za poznatog kolumnistu Damira Pešordu, međutim, nema nikakve dvojbe da od ovog kontroverznog uratka Đakića juniora više štete imaju Hrvati nego Srbi.

-Mladi Đakić slikom ustaše s odrezanom glavom četnika na neki način potvrđuje velikosrpski propagandni stereotip Hrvata kao ”ustaških koljača”. I tako navodi vodu na mlin Miloradu Pupovcu, koji će sada imati materijala da se žali po svijetu kako su Srbi u Hrvatskoj ugroženi. Iako je sve to zapravo jedna velika farsa. Đakićev otac i Milorad Pupovac u čvrstoj su koaliciji i zapravo im odgovaraju hrvatsko-srpske zadjevice, tako oni opstaju kao nacionalni zaštitnici jednih, odnosno drugih – stoji u najnovijoj kolumni Damira Pešorde.

 

MM / HRsvijet.net / http://www.hrsvijet.net/ Hrvatska nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)