PODCJENJIVANJE, Težak udarac za Kauboje: Ovakvu bahatu odluku IHF-a nitko nije mogao očekivati

Vrijeme:2 min, 36 sec

 

Hrvatski rukometaši s najviše pet pobjeda pobijedili su u drugom krugu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj / Danskoj i ušli u natjecanje s četiri boda. Sada Kauboos čeka utakmice s Brazilom, Njemačkom i Francuskom, ali čelnici Međunarodnog rukometnog saveza (IHF) u suradnji s domaćinima SP-a čine sve kako bi Cervarini pobjednici izašli iz borbe za medalje

Raspored utakmica drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva sastavljen je davno prije početka samog natjecanja još u trenucima kad se nije znalo koje će sve reprezentacije izboriti nastup u toj fazi. No, kao i uvijek su prednost u najprestižnijem terminu – onom od 20.30 sati – imale reprezentacije koje su u svojim skupinama u prvome krugu osvojile prvo mjesto. A među njima je – Hrvatska!

I tako će – prema ranije određenom rasporedu – Hrvatska igrati u nedjelju (20. siječnja) u 18 sati s Brazilom, potom u ponedjeljak (21. siječnja) protiv domaćina Njemačke od 20.30 sati, a potom je u srijedu (23. siječnja) od 20.30 sati na rasporedu trebao biti svjetski rukometni klasik s Francuzima.

Da, trebao biti… Ali, čelnici Međunarodne rukometne federacije (IHF) su, gotovo sigurno u dogovoru s domaćinima i organizatorima, odlučili malo ‘korigirati’ raspored odigravanja utakmica, piše Tportal.

Tako će Hrvatska u srijedu 23. siječnja derbi s Francuskom igrati od 18 sati,a u elitnom terminu od 20.30 sati snage će odmjeriti domaćin Njemačka i Španjolska! Bez obzira na to što je to izravno pogodovanje domaćinu (zbog TV prava, gledanosti, posjećenosti…) mnogi će reći kako je ova odluka bila – očekivana.

Možda, ali IHF je (zajedno s domaćinima i organizatorima) opalio opaku šamarčinu hrvatskom rukometu, čelnici krovne svjetske rukometne organizacije iskazali su nevjerojatno nepoštovanje prema hrvatskim reprezentativcima, izborniku Lini Červaru i svemu što su do sada – kako na ovom SP-u, tako i na svim prijašnjim – napravili i osvojili.

Ako čelništvo IHF-a možda ne zna, valja ih podsjetiti – Kauboji su svjetski prvaci iz 2003. godine, svjetski viceprvaci triput – 1995., 2005. i 2009. godine, a brončanu medalju su osvojili 2013. godine. Ako im to nije dovoljno, treba li im ‘nabiti na nos’ i to da Hrvatska ima dva olimpijska zlata – 1996. i 2004., te broncu iz Londona 2012. godine. Europska prvenstva? Dva srebra (2008., 2010.) i tri bronce…

Međutim, svi oni nasljeđuju hrvatski rukomet – čini se – ne znače ništa. To je još uvijek ‘mala’ Hrvatska, a koliko je puta Lino Červar samo upozoravao na takav strašan i podcjenjivački odnos prema hrvatskom rukometu! I bio je u pravu. Ali sigurno je da će Lino znati ovu pogrešku da se okrene prema vlastitoj prednosti, motivirat će svoje birače koji će izlaziti na teren još jači!

Tko zna, ako Hrvatska dobije Brazil i domaćina Njemačku, ta utakmica s Francuzima neće imati nikakav rezultatski značaj. Pa će nam biti svejedno u kojem terminu se igra.

Skupina 1 (Köln):

19. siječnja – subota

  • 18:00: Francuska – Španjolska
  • 20:30: Njemačka- Island

20. siječnja – nedjelja

  • 18:00: Brazil – Hrvatska
  • 20:30: Island – Francuska

21. siječnja – ponedjeljak

  • 18:00: Španjolska – Brazil
  • 20:30: Hrvatska- Njemačka

23. siječnja – srijeda

  • 15:30: Brazil – otok
  • 18:00: Hrvatska – Francuska
  • 20:30: Njemačka – Španjolska

 

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/ Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)