ČUBRILOVIĆ: Formiranje Vijeća ministara za mjesec do dva

Vrijeme:1 min, 0 sec

Predsjednik Demokratskog saveza (DEMOS) Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da očekuje da će Vijeće ministara biti formirano za mjesec do dva.

Komentirajući mogućnost da odlazeći saziv Vijeća ministara ostane u tehničkom mandatu i narednih godinu dana, pa i duže, Čubrilović je rekao da je u BiH sve moguće s obzirom na okolnosti koje diktiraju izbor Vijeća ministara, kao i na neozbiljnost kojom pojedine stranke pristupaju tom pitanju, ali da ne želi vjerovati  u to, javila je Srna.

“S obzirom na to, moguće je da se dogodi i jedna takva stvar. Ipak, neću vjerovati  da će rukovodstvo BiH dozvoliti sebi da tako dug period provede praktično bez Vijeća ministara, bez jedne poluge bez koje, praktično, nije moguće donositi adekvatna rješenja koja su u koristi za građane BiH”, rekao je Čubrilović, koji je i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao da je njegov novi uvjet da podrži imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedatelja Vijeća ministara usvajanje godišnjeg nacionalnog programa za NATO, te da, ako se to ne dogodi, nema ništa protiv da odlazeći saziv Vijeća ministara sa Denisom Zvizdićem na čelu ostane u tehničkom mandatu naredne četiri godine.

 

 

 

/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.