Hrvatska traži novu medalju s Mundijala/ Sve što trebate znati o nadolazećem rukometnom Svjetskom prvenstvu

Vrijeme:2 min, 52 sec

 

 

Za razliku od prošlog SP-a u Francuskoj prije dvije godine, ovo Svjetsko prvenstvo će se igrati u drugačijem formatu.

Nakon nogometnog Svjetskog prvenstva u kojem smo uživali prošlog ljeta, pred nama je novi Mundijal, onaj rukometni (od 10. do 27 siječnja) u kojem će Hrvatska tražiti medalju u Njemačkoj i Danskoj.
Odavno Kauboji s manje nade nisu ispraćeni na veliko natjecanje, ali možda ovog puta baš to bude i prednost za hrvatske rukometaše. Nitko ih ne stavlja u skupinu favorita za osvajanje natjecanja, ali dobro znamo što su u stanju učiniti i kada imate najbolje rukometne play-makere poput Duvnjaka, Cindrića i Karačića sve je moguće.
Za razliku od prošlog puta i SP-a u Francuskoj (domaćini i osvojili prvenstvo) prije dvije godine, ovo Svjetsko prvenstvo će se igrati u drugačijem formatu. 24 reprezentacije su smještene u četiri grupe (po šest ekipa) te nakon grupne faze ne slijedi osmina finala kao što je bio slučaj ranije, već se formiraju dvije nove skupine. Njih će činiti također po šest reprezentacija, tj. po tri najbolje iz prvog kruga skupina, a u polufinale prolaze po dvije najbolje iz svake od novoformiranih skupina.
Hrvatska se nalazi u skupini B s Bahreinom, Makedonijom, Islandom, Japanom i Španjolskom. Kao najzvučniji protivnici to su naravno Španjolci i uvijek neugodni Islanđani, a Hrvatska će svoje utakmice igrati u Munchenu. Budući da tri reprezentacije prolaze dalje, Hrvatima vjerojatno neće biti problem to ostvariti, ali cilj je prenijeti što veći broj bodova kako bi se lakše dokopali polufinala. Što znači – svaka utakmice je bitna!
Skupina B (München):
11. siječnja u 15:00: Japan – Makedonija
11. siječnja u 18:00: Island – HRVATSKA
11. siječnja u 20:30: Bahrein – Španjolska
13. siječnja u 14:00 Makedonija – Bahrein
13. siječnja u 16:30 HRVATSKA – Japan
13. siječnja u 19:00 Španjolska – Island
14. siječnja u 15:30: Island – Bahrein
14. siječnja u 18:00: HRVATSKA – Makedonija
14. siječnja u 20:30: Španjolska – Japan
16. siječnja u 15:30: Japan – Island
16. siječnja u 18:00: HRVATSKA – Bahrein
16. siječnja u 20:30: Makedonija – Španjolska
17. siječnja u 15:30: Bahrein – Japan
17. siječnja u 18:00: Makedonija – Island
17. siječnja u 20:30: Španjolska – HRVATSKA
Ako prođu u prvu skupinu, u sljedećoj ih čekaju susreti s tri najbolje reprezentacije iz skupine A u kojoj se nalaze Francuska, domaćin Njemačka, Rusija, Srbija, Brazil i ujedinjena Koreja, a za očekivati je da će se prve tri navedene plasirati dalje.
Izbornik Lino Červar trenutno na popisu ima 19 igrača, a pred sam odlazak će smanjiti taj broj na njih 16, što znači da će od ovih rukometaša još trojica otpasti:
Trenutni popis igrača:
vratari: Marin Šego (PICK SZEGED), Ivan Stevanović (KADETTEN SCHAFFHAUSEN)
krila: Zlatko Horvat (PPD ZAGREB), Josip Božić Pavletić (PPD ZAGREB), Manuel Štrlek (VESZPREM), David Mandić (PPD ZAGREB)
kružni napadači: Željko Musa (MAGDEBURG), Leon Šušnja (PPD ZAGREB), Krešimir Kozina (GÖPPINGEN), Marin Šipić (NEXE)
lijevi bekovi: Halil Jaganjac (NEXE), Ivan Slišković (GÖPPINGEN), Alen Blažević (PICK SZEGED), Damir Bičanić (PPD Zagreb)
srednji bekovi: Domagoj Duvnjak (KIEL), Luka Cindrić (VIVE KIELCE), Igor Karačić (VARDAR),
desni bekovi: Luka Stepančić (PSG), Jakov Vranković (TATABÁNYA)
Hrvatska na medalju sa Svjetskog prvenstva čeka šest godina. 2013. godine Kauboji su u Španjolskoj osvojili broncu, a naslov svjetskog prvaka su osvojili 2003. godine u Portugalu.
Hoće li Njemačka i Danska također ostati upamćene po još jednoj medalji hrvatskog sporta, saznat ćemo za manje od mjeseca dana.

 

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)