Laslo Torma: Bre Plenkoviću, zar zaista ništa ne razumiješ?

0

 

 

U izjavi premijera Plenkovića u svezi zahtijeva gradonačelnika Vukovara g.Penave da se zabrani djelovanje srpske stranke DSS, jer je na samoj sjednici skupštini grada Vukovara izjavljeno da je “Oluja bila etničko čišćenje!”, samo djelomice “drži vodu” tvrdnja da on podržava slobodu govora i ne namjerava zabranjivati rad političkih stranaka, ali promatrajući tu izjavu u širem kontekstu, treba konstatirati da je ona zapravo protuhrvatska i po nekim elementima se može okarakterizirati i kao izdajnička.

Zašto ? Pa evo razloga:

-Penava je pogriješio što je od Plenkovića zatražio zabranu rada DSS-a, a Plenković je pogriješio što nije osudio protuhrvatski ispad dogradonačelnika Vukovara iz redova srpske manjine i predsjednika Demokratskog saveza Srba (DSS) Srđana Milakovića, da je Oluja bila etničko čišćenje, već je to nazvao odn. “proglasio” slobodom govora !

-Ako je ono što je rekao Milaković, i to javno usred Vukovara, istina, onda je cijeli domovinski rat bio zločinački, jer etnička čišćenja su zločinački akti ?! A osobno vjerujem da nema normalnog čovjeka u Hrvatskoj koji za Oluju smatra da je etničko čišćenje, a ne legitimno oslobađanje okupiranih dijelova Hrvatske.

-Ako je pak ono što je rekao Milaković, i to javno usred Vukovara, neistina, što i jeste, onda je to teška laž i uvreda države Hrvatske, što je kažnjivo prema važećim zakonima naše države, jer predstavlja laž izrečeno u cilju vrijeđanja i blaćenja ugleda i hrvatske države, i njenih institucija !

-Budući da nije moguće da obje gore navedene rečenice budu istinite, premijer Plenković je vjerojatno namjerno, jer ne vjerujem da je toliko neuk, propustio da se odredi prema toj izjavi, pa time pozivajući se na “slobodu govora” dao legitimitet Milakovićevoj tvrdnji o zločinačkom karakteru Oluje !

-Plenković je svojim krajnje “fleksibilnim” tumačenjem slobode govora smetnuo s uma da bi u Njemačkoj bilo nemoguće da netko u Bundestagu izjavi da nije bilo holokausta u Njemačkoj, da bi bilo nemoguće da u izraelskom Knesetu netko izjavi da Izrael vrši etničko čišćenje prema Arapima, ili da u Kongresu SAD netko izjavi da SAD vrši zločine nad stanovništvom zemalja u kojima “uvodi” demokraciju. Prešutnim prihvaćanjem da je Milakovićev izjava”samo” sloboda govora, a ne kazneni djelo, Plenković se priključio Milakoviću, Pupovcu i sličnim likovima koji slobodno, uvjetno rečeno, “četnikuju” po Hrvatskoj, ulaze sa žutim trakama na sjednice hrvatskog Sabora, i govore o širenju ustaštva i fašizma po Hrvatskoj. To je nedostojno i čak nedopušteno za premijera bilo koje Vlade u Hrvatskoj, od 1991-e do danas !

-Plenković bi trebao hitno da se javno očituje o tom što misli o toj Milakovićevoj izjavi u Vukovaru, a ako to ne učini, jasno je da je opći dojam o njemu kao lika kojemu je pojam domoljublje nepoznat, ISTINIT !

Sapienti sat !

Laslo Torma/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara