Svečano otvorenje Varaždinskoga književnog salona Korzo

Vrijeme:1 min, 44 sec

 

 

Svečano otvorenje Varaždinskog književnog salona Korzo,  prve nezavisne varaždinske knjižare i pratećeg centra kulturne razmjene, kulturni je događaj par excellence u novijoj povijesti grada i to ne samo zbog gotovo zapanjujuće činjenice da se danas netko želi ozbiljno baviti knjižarstvom i još k tome onim specijaliziranim,vezanim za produkciju varaždinske a potom i šire sjeverozapadne regije.  Prava posebnost ovog poduhvata jest u tome što ga ostvaruje neformalna skupina  ljubitelja pisane riječi sastavljena od pisaca, nakladnika, prosvjetnih i kulturnih radnika i ostalih koji teže  afirmaciji lokalne književnosti koja je na varaždinskoj kulturnoj sceni  (shodno tome i nacionalnoj) gotovo potpuno marginalizirana iako kvalitetom to ni najmanje ne zaslužuje.

 

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.

 

Salon Korzo nudi izbor  autorskih ostvarenja afirmiranih i još neafirmiranih pisaca, njegove police dostupne su domaćim autorima najraznolikijih žanrova.  To je i mjesto na kojem se mogu listati časopisi uz topli  čaj.  Osim čitatelja salon Korzo u svom prostoru ugošćuje i slikare, ilustratore, dizajnere i ostale umjetnike koji svoj kreativni rad vezuju uz književnost.  Prigodom otvorenja knjižare postavljena je mala izložba ilustracija kultnog varaždinskog slikara i crtača Nikole Bača Majnarića.

U sklopu VKS Korzo postoji i klupsko-konferencijski  prostor sa stotinu mjesta u kojem se naveliko planira održavanje književnih i drugih tribina, okruglih stolova, književnih i dramskih večeri , ali i koncerata, recitala i kinematografskih projekcija – čime središte grada oplemenjuje multimedijalni ambijent najširih intelektualnih silnica.

Svečano otvorenje nove varaždinske knjižare svojim dolaskom uveličali su brojni kulturni radnici i ljubitelji književnosti, mediji su izuzetno popratili događaj, a zamijećen je nedolazak gradskih dužnosnika što ne čudi jer vjerojatno su tu subotu bili na otvorenju nekog šoping centra.

Ispod arkada u baroknom dvorištu prisutne su pozdravili inicijatori projekta – Robertino Bartolec, književni kritičar i nakladnik te Predrag Daraboš, pisac i novinar. Glazbeni program izveli su mladi solisti Zoran Resnik i Niko Kos.

VKS KORZO nalazi se na varaždinskom Korzu, Trgu kralja Tomislava 4, Centar Poje

Otvoreni smo:

Utorak 17 – 20

Četvrtak 10 – 13

Petak 10 – 13

Subota 10 – 13

 

https://www.facebook.com/varazdinskihr1/videos/2121455961227442/

 

 

Pikok/https://pikok.org/Hrvatsko nebo