Uskoro optužnica za zločine mudžahedina i tzv. ABiH u Buhinim Kućama

Vrijeme:1 min, 4 sec

 

Neće se još dugo čekati da osvane još jedna optužnica za stravične ratne zločine počinjene nad Hrvatima u središnjoj Bosni jer je dovršen najveći dio predmeta ”Buhine Kuće”, objavio je Večernji list. Nakon što je Haaškom sudu “promaknuo” ovaj masovni zločin, procesuirat će ga domaće institucije.

Time će se  i pred pravosuđem Bosne i Hercegovine rasvijetliti uloga mudžahedina u posljednjem ratu.

Kako je za Večernji potvrdio izvor blizak istrazi, poznati su glavni osumnjičeni, osobe koje se sumnjiče za počinjene zločine.

”Nažalost, pred sudom pravde teško će se naći i strani borci koji su, nakon što su ‘završili’ misiju u BiH, nastavili svoje zločine diljem svijeta…”, objavio je Večernji list.

Zločin, za kojeg još nitko nije odgovarao, dogodio se 9. siječnja 1994. godine, a u tom prigradskom naselju Viteza ubijeno je 36 osoba – 27 civila, djece, žena, staraca te 9 zarobljenih vojnika HVO-a.

Podsjećamo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak 8. studenog na području Viteza, Zenice i Sarajeva lišili su slobode osam osoba zbog sumnje da počinili kazneno djelo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ i  ”Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika“. Uhićeni se dovode u vezu sa ratnim zločinom bošnjačke tzv. Armije RBiH  nad Hrvatima u Križančevom selu kod Viteza 22. prosinca 1993.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)