Dok se migranti šeću Plitvicama Plenković bi sada potpisao i Marakeški sporazum

Vrijeme:1 min, 44 sec

 

 

Granica rupičasta, a Plenković se bavi dodatnim outsoursanjem hrvatskog suvereniteta

 

Dok nas ministar unutarnjih poslova Davor Božinović uvjerava kako su nam granice sigurne, svaki dan iz medija doznajemo za razne incidente po Hrvatskoj u koje Plenković i Junkersu uključeni migranti. I umjesto da se nešto kontkretno poduzme, Plenkovićeva vlada sprema se potpisati nakon Istanbulske, sada još jedan nadnacionalni sporazum.

Danas je Andrej Plenković prilikom posjeta Kini hrvatskim medijima izjavio kako nije upućen u odluke predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Ona se, podsjećamo, pridružila stavu američke administracije i još nekih srednjeuropskih zemalja, poput Mađarske i Austrije, da UN-ov sporazum o migracijama, tzv. Marakeški sporazum, ne služi proklamiranoj svrsi. U Beču su, primjerice, obrazložili kako smatraju taj sporazum neodgovarajućim za reguliranje migrantskog pitanja, strahuju od gubitka suvereniteta u migrantskoj politici i “brisanje” razlike između legalne i ilegalne migracije.

Devastirajuće za nacionalne države

Migracija bi prema Marakeškom sporazumu bila uzdignuta na razinu ljudskog prava, a trenutno međunarodno pravno ne poznaje pojam migracije. Kako je u sporazumuMigranti (namjerno?) ostavljeno dosta nejasnoća Hrvatska bi, iako ne bi preuzela zakonsku obvezu primanja određenog broja migranata, mogla biti optužena za kršenje ljudskih prava ukoliko bi zatvarala granice za imigrante.

U sporazumu se spominje da i kod ilegalne migracije može nastati legalnost. Čak se govori i o pravu na socijalno osiguranje imigranata o trošku države domaćina kao i o mogućnostima naseljavanja u slučaju klimatskih promjena i siromaštva.

Također, zabranjuje se grupno protjerivanje imigranata. Praktički, briše se razlika između legalnih i ilegalnih useljenika, između onih koji su uselili poštujući zahtjevna i kompleksna pravila i onih koji su uselili bez ikakvih dokumenata.

Hrvatska tako ne bi mogla niti provjeriti jesu li neki od doseljenika bivši kriminalci, teroristi, pripadnici ISIL-a.

Također, potpisnici se obvezuju i na kazneni progon svih “netolerantnih kritičara masovne migracije i njihovog govora mržnje” što je dodatni udar na slobodu govora i korak u jednoumlje i totalitarizam, obzirom da politiku masovne imigracije ne bi čak bilo legalno niti kritizirati.

Dakle, sve je jasno. Liberalni fašizam dobiva novo moćno i za nacionalne države devastirajuće oružje.

hkv

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)