PREDSJEDATELJ OV JAJCE IVO ŠIMUNOVIĆ: Bošnjaci, jeste li zaboravili kako se Alija bunio protiv Sejde Bajramovića

Vrijeme:2 min, 2 sec

 

Predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce Ivo Šimunović reagirao je na javno priopćenje načelnika Edina Hozana koje se odnosi na člana Predsjedništva BiH Željka Komšića kojeg su hrvatski načelnici ili predsjednici Općinskih vijeća 11 općina u Srednje Bosne proglasili nepoželjnim.

-Poštovani načelniče općine Jajce, i predsjedniče partnerske stranke SDA Jajce u Općinskom vijeću Jajce, nisam očekivao od Vas da ćete se očitovati na priopćenje dužnosnika Hrvata iz 11 općina Županije Središnja Bosna koje smo uputili pripadniku hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH.

Znam da se žustro borite za svoje predstavnike, ali nisam znao da je Željko Komšić Vaš predstavnik pa mi je tim više postalo jasno očitovanje.

Mi potpisani u priopćenju ne odmjeravamo snagu, niti imamo potrebu to činiti sada jer je narod u nedjelju 7. listopada 2018. godine na biralištima bez organiziranih pomagača, glasao za svog predstavnika.

Bilo bi dobro da svi poštuju Ustav na svim razinama.

Ustavni sud BiH je donio jasnu odluku kao mjerodavan tumač Ustava da se Izborni zakon mora promijeniti i ishoditi rješenje o legitimnom predstavljanju na svim razinama.

Podsjećam sve vas Bošnjake koji duže pamtite da je gosp. Alija Izetbegović krajem 80 – tih i početkom 90 – tih poručivao gosp. Slobodanu Miloševiću da svaki narod ima pravo birati svoje predstavnike da on nema pravo nametati Sejdu Bajramovića da u Beogradu predstavlja Albance jer ga nisu birali.

S obzirom na to da ste krivo protumačili, mi nikomu ne zabranjujemo dolazak u neku općinu, svaki namjernik, prolaznik i čovjek dobre volje je dobro došao, a posebno u naš lijepi i duhom bogati grad, ali se ne može predstaviti našim željenim izborom.

Ulažemo energiju u gradnji dobrih susjedskih i partnerskih odnosa u uvažavanju osobnih i kolektivnih vrijednosti i molim da uvažite naš stav, naveo je Šimunoviću priopćenju za javnost.

Podsjetimo, nakon što su mediji objavili pismo koje su potpisali Hrvati, načelnici i predsjedavajući općinskih vijeća iz Srednjobosanske županije, u kojem se Željko Komšić proglašava nepoželjnim među Hrvatima u spomenutim općinama, reagirao je načelnik Općine Jajce Edin Hozan (SDA):

„Smatram da spomenuto pismo ima veoma lošu poruku ali je bez ikakve suštinske snage. Ja kao legalista prihvaćam sve što je u skladu sa Ustavom BiH, pa tako i odluke proizašle kao proizvod izbora. Jajce je uvijek i za sve bio otvoren grad, a posebno za izabrane dužnosnike i dužnosnike na svim razinama u našoj državi. Bit će mi zadovoljstvo ugostiti sve koji u takvom svojstvu posjete naš grad, naveo je Hozan.

 

HMS/http://hms.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)