SA SKUPA U ISTOČNOM MOSTARU Komšićev Ahmed Džubur napao reisa Kavazovića

Vrijeme:1 min, 42 sec

 

 

Željko Komšić, kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i njegove pristaše održale su predizborni skup u istočnom, većinski bošnjačkom, dijelu Mostara, kojem je nazočilo stotinjak ljudi, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

 

– Bilo je nekoliko skupova u ovih par dana, ali vjerujte ovo je možda u zadnjih deset godina najveći skup slobodnih ljudi, rekao je Branimir Jukić nositelj liste DF-a za Skupštinu HNŽ, kojeg je Komšić, nakon što je bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva imenovao za veleposlanika u Crnoj Gori, a potom i u Bruxellesu. Jukić se zahvalio “drugovima iz Prve mostarske partije” na podršci.

Nositelj liste DF-a za Parlament FBiH prof. dr. Ahmed Džubur, inače dekan Agronomskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” je, kako pišu Vijesti.ba, poručio da je “izbor za bošnjačkog člana Predsjedništva potpuno nebitan”, te napao poglavara Islamske zajednice u BiH reisa Kavazovića.

– Ovdje imamo borbu nekoliko kandidata za unutarstranački prestiž. Samo ono što znači borba za hrvatskog člana Predsjedništva, jeste ono što znači progres, opstanak i potpuno odvajanje od projekta Čovića i njegovih sljedbenika, rekao je Džubur i dodao:

– Ono što zabrinjava i što smo čuli ovih dana jeste i da su se neki vjerski poglavari uključili u proces rušenja koncepta koji mi ovdje zagovaramo . Međutim, reći ćemo im iz Mostara da to što oni izgovaraju, nadam se što ne misle, je došlo na plodno tlo u Mostaru. Sve ono što su pokušavali je na drugoj strani izazvalo revolt kod ljudi, i oni koji čak nisu mislili glasati za Demokratsku frontu i gospodina Komšića – glasat će, uvjeren je Džubur, koji je očito aludirao na izjavu reisa Kavazovića.

Podsjetimo poglavar Islamske zajednice u BiH efendija Husein Kavazović izjavio je jučer za Večernji list kako nije dobro da predstavnici jednog naroda biraju zastupnike drugom narodu.

Sam Komšić na skupu je ponovio stare floskule kako Čović uz pomoć Dodika želi podjeliti BiH, dok on želi “normalnu BiH jednakih ljudi”, aludirajući na građanski koncept jedan čovjek- jedan glas, koji bi tronacionalnu BiH pretvorio u državu većinskog naroda.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)