UDRUGA ZAGREBAČKI DRAGOVOLJCI BRANITELJI VUKOVARA: ZAHTJEV ZA POŠTIVANJEM I PRIMJENOM USTAVA RH U HRVATSKOM SABORU

0

 

UZDBV: 018-10/2018

Zagreb, 03. listopada 2018.

Hrvatski sabor

Trg svetog Marka 6

10000 Zagreb

 

n./r g. Gordana Jandrokovića, presjednika

 

PREDMET: ZAHTJEV ZA POŠTIVANJEM I PRIMJENOM  USTAVA RH U

         HRVATSKOM SABORU

 

  • traži se 

 

 

Poštovani predsjedniče Hrvatskog sabora Gordane Jandrokoviću,

 

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara izražava oštar prosvjed povodom očitog kršenja Hrvatskog Ustava danas 3. listopada 2018.godine u Hrvatskom saboru tijekom sjednice i govora saborske zastupnice SDSS-a Dragane Jeckov koja  kontinuirano dakle u više navrata svjesno i namjerno krši Hrvatski Ustav usred Hrvatskog sabora, a na koji Vi kao predsjedatelj sjednice i predsjednik Hrvatskog sabora niste reagirali iako Vam je to dužnost temeljem nekoliko zakonskih akata Republike Hrvatske.

 

Vi gospodine Jandrokoviću kao predsjedatelj današnje sjednice bili ste dužni temeljem članka 237. st.1. koji glasi „Red na sjednici osigurava predsjedatelj.“ Poslovnika Hrvatskoga sabora (NN 81/13, 113/20, 69/17, 29/18) izreći stegovnu mjeru. Razlog za izricanje stegovnih mjera možete naći u članku 238. točkama 6. i 7. „Zastupnik tijekom iznošenja rasprave ne smije: – svojim ponašanjem odstupati od općih pravila ponašanja u Saboru,  na drugi način remetiti red na sjednici“, a kršenje Hrvatskog Ustava to svakako jest.

 

Kako to niste učinili na sjednici na kojoj je prekršen Ustav RH (NN 85/10) i to u Temeljnim odredbama članak  12. st.1. koji glasi:

„U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.“

zahtijevamo da to učinite naknadno izricanjem stegovne mjere zastupnici stranke SDSS-a Dragani Jeckov koja nije poštovala i prekršila je odredbe Ustava RH u odnosu na spomenuti članak 12. stavak 1. te osigurate sve potrebne uvjete kako bi se ubuduće u Hrvatskom saboru poštovao Hrvatski Ustav.

 

Ukoliko to ne učinite morate biti svjesni kako Vi kršite zakon.

 

S poštovanjem,

Zorica Gregurić,

predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

 

Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara